Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Slovák je novým trénerom Liberca, nad ponukou dlho nerozmýšľal

Archív: Na snímke Samuel Slovák ako tréner tímu Slovan Bratislava 23. júla 2013. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Slovák naposledy pôsobil ako kouč v Slovane Bratislava, s ktorým v sezóne 2012/2013 získal ligový titul i trofej pre víťaza Slovenského pohára.

Liberec 16. júna (TASR) - Slovenský futbalový tréner Samuel Slovák sa stal novým kormidelníkom českého prvoligistu Slovan Liberec. Pod Ještědom nahradil Davida Vavrušku, ktorý sa vracia k juniorskému tímu. Slovákovým asistentom bude Jozef Valachovič. Informoval o tom server idnes.cz.

Slovák naposledy pôsobil ako kouč v Slovane Bratislava, s ktorým v sezóne 2012/2013 získal ligový titul i trofej pre víťaza Slovenského pohára. Koncom júla 2013 po prehre 2:4 s Trenčínom ho však vedenie "belasých" prepustilo. V Liberci si od príchodu Slováka veľa sľubujú. "V poslednej fáze sa rozhodovalo medzi dvomi trénermi, obaja už Slovan sledovali pred koncom sezóny. Verím, že je to správna voľba," povedal na pondelňajšej tlačovej konferencii riaditeľ libereckého klubu Jan Nezmar.

Slovák nad ponukou trénovať Liberec príliš dlho nerozmýšľal. "Keď vás osloví klub, v ktorom ste v minulosti hrávali, je to vždy príjemné. Prežil som v Liberci krátke, ale zaujímavé obdobie. Bol som tu ako hráč šťastný, na Liberec mám tie najlepšie spomienky. Ide o popredný český klub, ktorý dobre funguje, má ambície. Z jedného ambiciózneho klubu má pred rokom vyhodili, som zvyknutý na tlak," povedal bývalý stredopoliar.