Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Slovan bude na Gibraltáre favorit, Božikov: Ľahké zápasy neexistujú

Na snímke obranca Bernu Ulisses Garcia oslavuje svoj gól a druhý mužstva v odvete 2. predkola Ligy majstrov vo futbale Young Boys Bern - ŠK Slovan Bratislava v Berne 28. júla 2021. Foto: TASR/AP

Slovan nastúpi proti Lincolnu Red Imps ako jasný favorit, hoci gibraltársky zástupca v 2. predkole LM statočne vzdoroval CFR Kluž.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká "dvojzápas roka" proti gibraltárskemu tímu Lincoln Red Imps. Ak slovenský šampión potvrdí rolu papierového favorita a postúpi z 3. predkola Európskej ligy UEFA do play off, splní nahlas deklarovaný predsezónny cieľ, ktorým je účasť v skupinovej fáze niektorého z európskych pohárov.

Aj v prípade následného vypadnutia by sa totiž zverenci trénera Vladimíra Weissa st. presunuli do hlavnej fázy hierarchicky tretej európskej klubovej súťaže - Európskej konferenčnej ligy (EKL), kde by ich na jeseň čakalo ďalších šesť zápasov. Slovan "spadol" do 3. predkola EL po dvojzápase 2. predkola Ligy majstrov s Young Boys Bern. Švajčiarskemu tímu bol dôstojným súperom, doma uhral bezgólovú remízu a vonku po dramatickom priebehu podľahol tesne 2:3. Na duel s gibraltárskym tímom sa naladil domácou výhrou 2:0 nad AS Trenčín, pod ktorú sa gólovo podpísal trénerov syn a Jaromír Zmrhal.

Slovan nastúpi proti Lincolnu Red Imps ako jasný favorit, hoci gibraltársky zástupca v 2. predkole LM statočne vzdoroval CFR Kluž. Prvý duel čaká na "belasých" vo štvrtok o 18.00 SELČ na umelej tráve protivníka na štadióne Victoria, na ktorý majú "belasí" príjemné spomienky. V sezóne 2015/2016 tam zvíťazili v 1. predkole Európskej ligy UEFA nad College Europa FC vysoko 6:0 a doma potvrdili postup výhrou 3:0.

"Vieme, že dnes už neexistujú ľahké zápasy. Dobre si uvedomujeme, že ak chceme splniť ďalší čiastkový cieľ a postúpiť cez nich, musíme sa zodpovedne pripraviť a nič nepodceniť. Vypadnutie s Bernom nás bolelo, no potrebujeme sa pozerať dopredu," povedal pre klubový web kapitán Vasil Božikov.

Odveta na Tehelnom poli sa uskutoční už v utorok 10. augusta o 20.30 h.

Program 1. zápasov 3. predkola EL:



štvrtok 5. augusta

16.00 Kajrat Almaty - Alaškert FC
17.45 FK Jablonec - Celtic Glasgow
18.00 Lincoln Red Imps - ŠK SLOVAN BRATISLAVA /rozhodcovia: Tzilos - Nikolaidis, Nikolakakis (všetci Gr.)/
18.00 Omonoia Nikózia - Flora Tallinn
20.00 Galatasaray Istanbul - St. Johnstone FC
20.00 NŠ Mura - Žalgiris Vilnius
20.30 Rapid Viedeň - Anorthosis Famagusta