Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Slovan chce obhájiť titul a preraziť v Európe

Na snímke zľava tréner mužstva František Straka, generálny riaditeľ Petr Kašpar a viceprezident klubu Jozef Valovič. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Už v piatok na Pasienkoch odštartuje Slovan púť za ziskom 9. titulu v novodobej ligovej ére súbojom s nováčikom súťaže Podbrezovou.


Bratislava 10. júla (TASR) - S cieľom obhájiť titul vo futbalovej Fortuna lige a úspešne reprezentovať v pohárovej Európe vstupuje do sezóny 2014/2015 úradujúci slovenský majster ŠK Slovan Bratislava. Prvú trofej už "belasí" pod vedením nového trénera Františka Straku získali, keď minulý víkend zdolali MFK Košice 1:0 v súboji o Superpohár.

Už v piatok na Pasienkoch odštartuje Slovan púť za ziskom 9. titulu v novodobej ligovej ére súbojom s nováčikom súťaže Podbrezovou. Následne v utorok 15. júla vstúpi do Ligy majstrov domácim zápasom s waleským šampiónom The New Saints, pričom postup do ďalšej fázy je pre Slovan povinnosťou. "Chceme obhájiť titul, hrať finále pohára a pobiť sa o Ligu majstrov, resp. Európsku ligu. Ciele sú vysoké, ale verím, že sa nám ich podarí naplniť. V lige očakávam širšiu konkurenciu - bojovať o titul môže Trnava, Žilina či Trenčín. Nevylučujem, že môže vyskočiť nejaký outsider, ktorý bude šťukou ligy. Myslím si, že sme na dobrej ceste. Som tu krátko, ale môžem povedať, že som v Slovane našiel dobrú partiu. Máme cieľ a tvrdo za ním pôjdeme," povedal Straka na štvrtkovej tlačovej konferencii pred štartom novej sezóny.

Českého kormidelníka mrzia zdravotné problémy dôležitých hráčov. "Najmä zranenie Roba Vitteka, pretože harmónia medzi ním a Pavlom Fořtom bola vynikajúca. Chýbať nám bude aj Nicolas Gorosito, ktorý má vleklé zranenie päty, čo nás zaskočilo. V poriadku nie je ani Bagi," dodal Straka. Kapitán Slovana Igor Žofčák sa po krátkej letnej príprave teší na súťažné zápolenia: "Všetci sa na zápas s Podbrezovou tešíme, konečne sa liga začína. Nováčik súťaže určite príde s tým, že chce získať nejaké body. My sa budeme snažiť hrať našu hru a taktika je jasná - zvíťaziť."



Najväčšou letnou posilou "belasých" je talentovaný stredopoliar s reprezentačnými skúsenosťami Richard Lásik, ktorý pôsobil v talianskej Brescii Calcio. Z hosťovania v Ross County sa vrátil obranca Erik Čikoš. Generálny manažér klubu Petr Kašpar na margo ďalších pohybov v kádri poznamenal: "Prestupové okno trvá do polovice septembra. Káder na začiatok sezóny máme zatiaľ uzavretý. Budeme radi, keď sa uzdravia všetci maródi. Samozrejme, že v prípade postupu v pohárovej Európe by sme pružne reagovali na prípadné posilnenie mužstva," povedal Kašpar.

V rámci prípravy odohrali slovanisti šesť zápasov, v ktorých dosiahli tri víťazstvá, dve remízy a jednu prehru. Generálkou na novú sezónu bol superpohárový duel s Košicami. V krátkej letnej príprave sa strelecky najviac darilo Seydoubovi Soumahovi, guinejský loptový technik zaznamenal tri góly.



káder ŠK Slovan:

brankári: Dušan Perniš, Martin Polaček
obrancovia: Erik Čikoš, Nicolas Gorosito, Dávid Hudák, Tomáš Jablonský, Kristián Kolčák, Branislav Niňaj, Michal Sipľak, Martin Vrablec
stredopoliari: Tomáš Bagi, Lukáš Čambal, Lukáš Gašparovič, Erik Grendel, Filip Hlohovský, Matej Jakúbek, Richard Lásik, Viktor Miklós, Marko Milinkovič, Seydouba Soumah, Igor Žofčák, Karol Mészáros, Juraj Halenár
útočníci: Pavel Fořt, Róbert Matejka, Lester Peltier, Róbert Vittek

príchody: Tomáš Jablonský (Jablonec), Richard Lásik (Brescia Calcio), Erik Čikoš (návrat z hosťovania v Ross County)
odchody: Patrik Sabo (Zlaté Moravce - hosť.), Michal Peňaška (B. Bystrica - hosť.), Jiří Kladrubský (koniec zmluvy), Alan Kováč (DAC Dun. Streda), Mamadou Bagayoko, Miloš Josimov, Matúš Putnocký (všetci v štádiu riešenia), Filip Hlohovský (prestup do FK Senica v štádiu riešenia)

prehľad prípravných zápasov ŠK Slovan:

Slovan - Botev Plovdiv 0:0
Slovan - Gazovik Orenburg 0:2
Táborsko - Slovan 2:4 (Góly Slovana: Niňaj, Mészáros, Jakúbek, Gašparovič)
Slavia Praha - Slovan 1:1, 6:7 v rozstrele z 11 m (Soumah)
Dukla Praha - Slovan 0:1 (Fořt)
Slovan - Slovácko 3:1 (Soumah 2, Milinkovič)

bilancia: 6 zápasov (3-2-1), skóre 9:6

Superpohár: Slovan - MFK Košice 1:0 (Milinkovič)