Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Slovenské futbalistky čaká v kvalifikáciii na MS Írsko a Slovinsko

Kvalifikačný zápas na MS 2015 medzi Slovenskom a Nemeckom, 23. novembra 2013 v Žiline. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Slovenky už so súperkami v kvalifikácii hrali. Zhodou okolností, stretnutiami v Írsku (0:2) a doma so Slovinskom (1:3) vstupovali v septembri minulého roka do kvalifikačných bojov.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Ženská futbalová reprezentácia odohrá v rámci kvalifikácie o postup na MS 2015 posledné dva zápasy. V sobotu (13.9.) nastúpi v Senci proti reprezentácii Írska, o štyri dni neskôr (streda, 17.9.) odohrá duel v Slovinsku. Ako informuje web Slovenského futbalového zväzu (SFZ), v porovnaní s pôvodnou nomináciou prišlo k jednej zmene. Stredopoliarku SV Neulengbach Dominiku Škorvánkovú nahradila záložníčka ŠK Slovan Bratislava Simona Fatulová.

Zverenky trénera Pakuszu už so súperkami v rámci kvalifikácie hrali. Zhodou okolností, stretnutiami v Írsku (0:2) a doma so Slovinskom (1:3) vstupovali v septembri minulého roka do kvalifikačných bojov. V oboch dueloch odohralo slovenské družstvo so súperkami vyrovnanú partiu, hra sa však nepremietla do uspokojivých výsledkov. "Verím, že teraz budeme úspešnejší. Oba tímy sú kvalitné, Írsko patrí do tretieho výkonnostného koša. V Dubline sme odohrali dobrý zápas, dievčatá podali slušný výkon, Írky však boli v koncovke efektívnejšie. Slovinky u nás dobre bránili, mali niekoľko individualít, ktoré zápas v Senci rozhodli," hodnotil pre web SFZ s odstupom času tréner Zsolt Pakusza a pred odvetnými duelmi vyjadril odhodlanie. "Pôjdeme za víťazstvom, určite nebudeme hrať na remízu."

V dueli s Írskom môžu rozhodovať maličkosti. Jedným z faktorov môže byť počasie, je možné, že zápas sa bude hrať v daždi. "Určite treba brať do úvahy aj počasie, ak sa nezmení, bude to viacmenej boj. Možno budú podmienky viac vyhovovať Írkam, ale aj naše dievčatá vedia zabojovať. Írky majú dobrú brankárku, dobrý stred poľa, rýchle krídla. Určite bude dôležité aby sme hrali rýchlo, snažili sa kombinovať, držať loptu, musíme však vykryť kraje a pokryť v pokutovom území vysoké útočníčky," dodal Pakusza.

Zápas Slovensko - Írsko je na programe v sobotu o 15:30 na štadióne NTC v Senci.



1. skupina - tabuľka:

1. Nemecko 8 8 0 0 56:3 24

2. Rusko 8 6 1 1 15:13 19

3. Írsko 8 4 2 2 12:7 14

4. Chorvátsko 8 1 2 5 5:17 5

5. SLOVENSKO 8 1 1 6 5:26 4

6. Slovinsko 8 1 0 7 5:32 3