Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Slovenská 19-ka sa zišla v Senci, v utorok odlieta do Turecka

Tréner reprezentácie do 19 rokov Milan Malatinský. Foto: TASR/Martin Baumann

Zápasy s tureckým výberom odohrajú slovenskí mládežníci v rámci reciprocity za zápas v auguste minulého roka v Myjave.

Bratislava 10. februára (TASR) - Slovenskí futbalisti do 19 rokov sa v pondelok na pravé poludnie zišli na reprezentačnom zraze v Senci. V utorok totiž odchádzajú do tureckej Alanyie, kde odohrajú s tamojšími rovesníkmi dve prípravné stretnutie. Prvé je na programe v stredu 12. februára, druhé o dva dni neskôr. Informoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Zápasy s tureckým výberom odohrajú slovenskí mládežníci v rámci reciprocity za zápas v auguste minulého roka v Myjave. V kádri trénera Milana Malatinského sa nachádza až 10 hráčov, ktorí nastúpili v tomto dueli. "Nemyslím si, že by sme mali z tohto pohľadu výhodu. Kádre oboch tímov sú výrazne pozmenené, navyše hráči prichádzajú z hrubej prípravy," povedal smerom k vzájomnému zápasu Malatinský, ktorý privítal na zraze osemnásť nominovaných hráčov.

V kádri je dvojica legionárov Martin Valjent (Ternana Calcio) - Jakub Kastelovič (Slovan Liberec), zvyšok tvoria domáci hráči. V pôvodnej nominácii urobil lodivod slovenskej 19-ky jedinú zmenu, na miesto stredopoliara Martina Chriena (Dukla Banská Bystrica) povolal obrancu AS Trenčín Mária Tótha. "Dôvodom tejto zmeny bol podobne ako v prípade Bera, štart Martina Chriena v drese dvadsaťjednotky v Portugalsku," komentoval novinku v kádri Malatinský a dodal: "V čase uzávierky nominácie bol pre zdravotné problémy otázny štart Jakúbka. Po konzultácii s klubovým trénerom a lekárom sme sa rozhodli poskytnúť mu priestor na doliečenie. Príležitosť dostanú v Turecku ďalší hráči, ktorí si výkonmi budú môcť vypýtať miesto v reprezentačnej 20-ke, respektíve 21-ke, ako sa to podarilo Berovi a Chrienovi."

Zápasy SR "19" v Turecku:

12.2. o 13:00: Turecko "19" - Slovensko "19"
14.2. o 10:00: Turecko "19" - Slovensko "19"
V poslednom vzájomnom stretnutí zvíťazili Slováci nad Tureckom gólom Jakúbka 1:0, o čisté konto sa najväčšou mierou zaslúžil brankár Libor Koníček. "Počas celého zápasu sme boli aktívni a súpera sme nepustili do žiadnej vyloženej šance. Zaslúžene sme vyhrali a s rovnakým cieľom cestujeme aj do Turecka. Chceme cestovať domov s dvomi víťazstvami," povedal v Senci brankár MFK Ružomberok Koníček.

Pre mládežníkov z Turecka predstavuje dvojzápas so Slovákmi vhodnú prípravu na kvalifikáciu Elite Rounde na ME 2014. "Turecko má kvalitné mužstvo, tešíme sa na zápasy v dobrých klimatických podmienkach," dodal pre futbalsfz.sk Malatinský.

V utorok ráno sa slovenský výber presunie na letisko vo Schwechate, odkiaľ o 10:40 odletí do dejiska zápasov.