Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Košice a Slovan do finále s odhodlaním, no bez kľúčových hráčov

Na snímke gólová radosť hráčov Slovana, vpravo strelec gólu Juraj Halenár v odvetnom zápase semifinále Slovnaft Cupu vo futbale medzi ŠK Slovan Bratislava - FK Senica Foto: TASR/Martin Baumann

Víťaz Slovenského pohára má právo na účasť v predkole Európskej ligy UEFA.

Myjava 30. apríla (TASR) - S cieľom predviesť divákom pekný futbal a potešiť svoje fanúšikovské tábory nastúpia do finálového stretnutia Slovenského pohára - Slovnaft Cup-u hráči Slovana Bratislava a MFK Košice. Obhajca triumfu Slovan sa bude musieť v dueli zaobísť bez trojice kľúčových hráčov, východniari zasa nemôžu na poslednú chvíľu počítať s gólovým inštinktom zraneného Jána Nováka.

"Belasí" majú na dosah siedmy triumf v domácom pohári. Morálka celého tímu je vysoká a pre víťazstvo sú hráči ochotní siahnuť na dno svojich síl. "Je to sviatok futbalu. Berieme to veľmi vážne, hrá sa navyše na peknom štadióne v Myjave, ktorý bude, dúfam, zaplnený. Chceme potešiť nielen našich fanúšikov, ale aj futbalovú verejnosť peknou hrou a odovzdaním maxima," uviedol na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Slovana Jozef Valovič.

Líder corgoňligovej tabuľky odohrá finále v špeciálnej sade dresov. Isté však je, že na ihrisku sa v nich nepredstaví trojica Pavel Fořt, Jiří Kladrubský a kapitán Igor Žofčák, ktorí laborujú so zraneniami. "Kádre tímov sú preto široké, aby zranených hráčov dokázali nahradiť ďalší. Je jasné, že všetci traja kľúčoví hráči predstavujú pre nás citeľnú stratu, ale pricestovali sme sem s 22 futbalistami. Po tréningu následne vyberieme 18 z nich, ktorí budú pripravení na zápas," dodal Valovič.

Problémy so zostavou trápia aj košického kormidelníka Radoslava Látala. Ten sa vo finále nebude môcť spoliehať na "strelky" Jána Nováka, ktorý v predchádzajúcich fázach vystrieľal Košiciam postup do záverečného stretnutia pohára v sezóne. "Novák utrpel už v Senici svalové zranenie. Situácia sa nezlepšila a po rannom tréningu sme skonštatovali, že to nepôjde. Do Myjavy tak s nami nepricestoval. Menšie problémy však trápia aj ďalších hráčov a až v deň duelu budem vedieť, kto bude pripravený hrať a kto nie. Chýbať nám navyše bude aj 'vykartovaný' Pačinda," spresnil 44-ročný kouč, ktorý sa vo svojej trénerskej kariére ešte netešil so zisku žiadnej trofeje.

Košičania budú musieť na ceste za ziskom cenného triumfu zdolať nielen bratislavský Slovan, ale prekonať aj vlastné prekliatie. Na štadióne v Myjave ešte doposiaľ neokúsili chuť víťazstva. "Je to negatívna séria, ale aj tá sa predsa raz musí skončiť. Vyhovuje nám aj fakt, že favoritom je Slovan a my sa mu budeme snažiť znepríjemniť mu túto úlohu. To sa nám podarí len vtedy, ak podáme disciplinovaný výkon," dodal Látal.

Belasí" zabojujú vo štvrtok o 18.20 h v Myjave o rekordný siedmy pohárový triumf v ére samostatnosti, Košičania, ktorí sa vo finále predstavia po piatich rokoch, o druhý. Víťaz pohára má právo na účasť v predkole Európskej ligy UEFA. V očakávanom prípade, že by získal Slovan ligový titul a tým pádom miestenku v predkole Ligy majstrov, výsadu účasti v pohárovej Európe budú mať ako druhý finalista práve Košice.