Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Sneijder rozmýšľa nad návratom k futbalu, možno posilní rodný Utrecht

Na archívnej fotke z roku 2008 holandský futbalista Wesley Sneijder v drese Realu Madrid proti FC Barcelone. Foto: TASR/AP

Bývalý reprezentačný stredopoliar futbalovo vyrastal v akadémii Ajaxu Amsterdam, najžiarivejšie obdobie kariéry zažil v Reale Madrid a Interi Miláno, neskôr hral aj za Galatasaray či Nice.

Haag 4. júla (TASR) - Bývalý holandský futbalový reprezentant Wesley Sneijder možno napodobní krajana Arjena Robbena a vráti sa do súťažného diania. Podľa holandských médií reálne zvažuje podpis zmluvy s rodným Utrechtom.

Sneijder ukončil profesionálnu kariéru v roku 2018 po anabáze v katarskom klube Al Gharafa, kde bol krátko spoluhráčom slovenského reprezentanta Vladimía Weissa ml.. Jeho návrat z futbalového dôchodku si veľmi želajú fanúšikovia Utrechtu. Tí zverejnili video, v ktorom prosia svojho rodáka, aby sa vrátil na scénu. "Budem nad tým uvažovať. Už som o tom hovoril so šéfom Utrechtu Jordym Zuidamom," povedal 36-ročný Sneijder pre miestnu televíziu. Zuidam je tejto myšlienke naklonený. "Loptička je teraz na jeho strane. O zdravého a motivovaného Sneijdera určite máme záujem," citovala ho agentúra AFP. Utrechtu patrí v tabuľke najvyššej holandskej súťaže šiesta priečka.

Bývalý reprezentačný stredopoliar futbalovo vyrastal v akadémii Ajaxu Amsterdam, najžiarivejšie obdobie kariéry zažil v Reale Madrid a Interi Miláno, neskôr hral aj za Galatasaray či Nice. S Realom vyhral v sezóne 2007/2008 španielsku La Ligu, s Interom okrem talianskeho titulu triumfoval aj v Lige majstrov (2009/2010). Na MS 2010 v JAR pomohol "oranjes" k zisku strieborných medailí a s piatimi gólmi sa stal spoločne s ďalšími troma hráčmi najlepším strelcom turnaja. V národnom tíme celkovo odohral 134 zápasov a strelil 31 gólov.