Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Costa chce titul so Španielskom, dopraje ho aj rodnej Brazílii

Diego Costa Foto: TASR/AP
Luiz Felipe Scolari Foto: TASR/AP

Uzdravený španielsky futbalový reprezentant Diego Costa nastúpi v sobotňajšom prípravnom stretnutí proti Salvadoru, ktoré sa uskutoční v americkom Washingtone. Informovala agentúra Reuters.

Washington 7. júna (TASR) - Španielsky futbalový reprezentant Diego Costa má na svetovom šampionáte v rodnej Brazílii veľký cieľ.

"Chcem so Španielskom získať titul. Ak sa to nepodarí, mojím druhým želaním je, aby trofej získala Brazília," cituje agentúra dpa slová kanoniera Atletica Madrid.

Atmosféru v španielskej reprezentácii označil ako rodinnú. "Tréner Vicente del Bosque ma pozval na obed a povedal, že so mnou počíta. Som veľmi šťastný, pretože ma tu berú ako brata," prezradil 25-ročný hráč. Costa sa však nezabúda na rodnú krajinu: "Vo svojom madridskom domove stále udržiavam brazílske zvyky."

Španieli proti Salvadoru nastúpia už aj s Diegom Costom


Uzdravený španielsky futbalový reprezentant Diego Costa nastúpi v sobotňajšom prípravnom stretnutí proti Salvadoru, ktoré sa uskutoční v americkom Washingtone. Informovala agentúra Reuters.

Kanoniera Atletica Madrid, ktorý dal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach 36 gólov, sprevádzali posledné dva mesiace svalové problémy. Všetko však nasvedčuje, že preteky s časom napokon vyhral a na finálovom turnaji MS 2014 by nemal chýbať.

"Diego Costa bude hrať. Ak by sme si mysleli, že to je príliš riskantné, tak by sme ho vôbec nenominovali. V sobotu bude určite hrať, pretože už trénoval naplno. Je v dobrej forme," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii tréner úradujúcich európskych aj svetových šampiónov Vicente Del Bosque.

Costa je naturalizovaný Španiel, ktorý dal prednosť národnému tímu z Pyrenjského polostrova pred rodnou Brazíliou. "On má osobnosť, ktorá pomáha celému mužstvu a zaslúži si za tento rok, aby bol s nami na šampionáte," uviedol del Bosque, ktorý dal dlhšie voľno vyťaženejším hráčom z Realu Madrid a FC Barcelony. "Teraz končíme druhý týždeň spoločných príprav. Budeme hrať proti Salvadoru s hráčmi, ktorí menej trénovali a neboli s nami prvý týždeň. Našim cieľom je načasovať formu na tretí týždeň prípravy a potom tento model preniesť do praxe počas turnaja."

Naturalizovaný Španiel Diego Costa: "Scolari mi nikdy nezavolal"

Naturalizovaný španielsky futbalový reprezentant Diego Costa dementoval informácie Luiza Felipe Scolariho, podľa ktorých ho tréner Brazílie pozval hrať za rodnú krajinu. Kanonier Atletica Madrid dal v tejto sezóne 36 gólov vo všetkých súťažiach a je považovaný za jedného z horúcich kandidátov na cenu pre najlepšieho kanoniera finálového turnaja MS 2014.

Costa absolvoval premiéru v drese aktuálnych majstrov Európy a sveta minulý rok v marci v prípravnom stretnutí proti Taliansku. V tejto oslnivej sezóne sa výraznou mierou podieľal na tom, že Atletico Madrid získalo španielsky titul a prehralo až vo finále Ligy majstrov s Realom Madrid po predĺžení.

Costa uviedol, že Vicente Del Bosque ho presvedčil, aby hral za Španielsko, zatiaľ čo Scolari ho nikdy nekontaktoval. "Scolari mi nikdy nezatelefonoval. Ako s jediným reprezentačným trénerom som hovoril s Del Bosquem, ktorý prejavil záujem o mňa. Pozval ma na večeru a zrazu som si uvedomil, že figurujem v jeho plánoch," povedal Costa vo Washingtone, kde sa Španieli zatavili pred definitívnom odletom do Brazílie.

"Som Brazílčan a na tom sa nič nezmení, ale chcem vyhrať majstrovstvá sveta pre Španielsko," poznamenal Costa, ktorý reagoval na piatkové Scolariho výroky do médií. "Volal som mu kvôli majstrovstvám sveta. Urobil som chybu? Tak neviem. On by určite bol v tíme Brazílie pre MS. Hovoril som s ním na túto tému dvakrát," cituje Scolariho brazílsky denník O Estado de Sao Paulo.