Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Sparta pred duelom so Slovanom prehrala, v Plzni nevystrelila na bránu

Na snímke kapitán Sparty Praha David Lafata (vľavo) sa raduje zo svojho gólu, vpravo Ladislav Krejčí v zápase skupinovej fázy Európskej ligy v I-skupine medzi ŠK Slovan Bratislava - Sparta Praha 23. októbra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Plzeň vyhrala šiesty zápas v rade a v tejto sezóne odchádzala z ihriska bez bodu len raz, keď 23. augusta prehrala na ihrisku Slavie Praha 0:1.

Plzeň 2. novembra (TASR) - Futbalisti Sparty Praha sa na domáci duel so Slovanom Bratislava v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/2015 naladili prehrou a slabým výkonom. V šlágri 13. kola Synot ligy prehrali zverenci trénera Vítězslava Lavičku na ihrisku vedúcej Plzne 0:2 a na lídra tabuľky strácajú už štyri body.


Video zo zápasu:





Sparta sklamala nielen výsledkovo, ale aj herne a za celý zápas nevyslala na slovenského brankára Matúša Kozáčika ani jednu strelu. Plzeň rozhodla o víťazstve už v prvej polhodine. V 12. minúte si na rohový kop slovenského stredopoliara Patrika Hrošovského vyskočil najvyššie Lukáš Hejda a hlavou otvoril skóre. O 11 minút neskôr zasadil "rudým" druhý úder Tomáš Hořava. Sparta sa už na nič nezmohla, navyše v nadstavenom čase zastavil Marek Matějovský nedovolene unikajúceho Stanislava Tecla a za zmarenie vyloženej šance dostal červenú kartu. "Ťahali sme za kratší koniec, Plzeň vyhrala zaslúžene. Teraz si musíme pozrieť, kde sme robili chyby a skúsime do konca jesene náskok Plzne stiahnuť," povedal pre sport.idnes.cz tréner Lavička.

Plzeň vyhrala šiesty zápas v rade a v tejto sezóne odchádzala z ihriska bez bodu len raz, keď 23. augusta prehrala na ihrisku Slavie Praha 0:1. "Som pyšný a hrdý na svoje mužstvo," povedal po víťazstve nad Spartou tréner Miroslav Koubek. Sparťania proti nabudenému súperovi pôsobili zlým dojmom. "Prišli sme s tým, že chceme bodovať, aby odstup nenarástol. Bohužiaľ, stalo sa. Je to pre nás komplikácia a varovanie, aby sme si jasne pomenovali chyby a prečo sme hrali zle,“ poznamenal Lavička po tretej prehre Sparty v sezóne. "Plzni zápas vyšiel, hrali naozaj dobre a my im k výkonu môžeme len pogratulovať. Náš výkon bol zlý," dodal pre sportovninoviny.cz stredopoliar Lukáš Vácha.

Sparta musí sa po ligovej prehre musí opäť preladiť na pohárovú Európu. Vo štvrtok totiž privíta na domácom ihrisku v bývalom federálnom derby futbalistov Slovana Bratislava v ďalšom zápase I-skupiny EL. Pred necelými dvomi týždňami vyhrali Pražania v škandalóznom zápase na Pasienkoch 3:0. Zápas poznačili výtržnosti fanúšikov, pre ktoré sa 40 minút nehralo. Oba kluby nakoniec vyviazli z incidentu s pokutami - Slovan zaplatí 50-tisíc eur, Sparta 80-tisíc.



Synot liga - 13. kolo:

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:0 (2:0)

Góly: 12. Hejda, 23. Hořava. ČK: 90.+3 Matějovský (Sparta), 11.354 divákov.

Zostava Sparty: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec (74. Bednář), Holek, Costa - Vácha - Konaté (67. Přikryl), Dočkal, Matějovský, L. Krejčí - Lafata