Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Sparta remizovala v Tepliciach, viac ako 10-tisíc divákov gól nevidelo

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Sparta je súperom futbalistov Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy.

Teplice 15. septembra (TASR) - Futbalisti Sparty Praha remizovali v 7. kole českej ligy na ihrisku nezdolaných Teplíc 0:0.

Viac ako 10.000 divákov sledovalo kvalitný a bojovný zápas, v ktorom sa zrodila zaslúžená deľba bodov. Sparta je s 13-timi bodmi druhá, vedúca Plzeň nazbierala rovnaký počet bodov, ale má ešte k dispozícii pondelňajšiu dohrávku v Liberci.

"Prišli sme s úmyslom odohrať dobrý zápas a získať tri body, ale tu sa vyhráva ťažko," povedal tréner Sparty Vítězslav Lavička. "Bol to veľmi kvalitný zápas. Prvý polčas hrali Teplice veľmi dobre, po prestávke sa to obrátilo," dodal. Slovenský obranca pražského tímu Michal Breznaník presedel celý duel na lavičke náhradníkov.

Sparta je súperom futbalistov Slovana Bratislava v I-skupine Európskej ligy. Pražania začínajú boje v prestížnej súťaže už tento štvrtok v Neapole, Slovan cestuje do Bernu, kde sa stretne s miestnymi Young Boys. Prvé atraktívne derby dvoch rivalov z bývalého Česko-Slovenska sa uskutoční 23. októbra v Bratislave, 6. októbra sa súperi stretnú v Prahe.

7. kolo českej ligy:
Teplice - Sparta 0:0

Zostava Sparty: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Brabec, Costa - Dočkal, Vacek (62. Hušbauer), Matějovský (76. Konaté), Mareček, Krejčí - Lafata