Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

V súboji Spartakov uspela Myjava

Myjavčania sa tešia po góle, vpravo jeho strelec Marek Kuzma v zápase 7. kola futbalovej Fortuna ligy Spartak Myjava – Slovan Bratislava v Myjave v sobotu 23. augusta 2014. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0).

Myjava 12. septembra (TASR) - V Spartakovskom derby sa od úvodu hral svižný futbal. Domáci gólovo udreli už v 9. minúte. Po autovom vhadzovaní sa ocitol najskôr Sládek pred Rusovom, ktorý jeho strelu zneškodnil, no následne bol pri lopte opäť Sládek, ktorý posunul Pekárovi a ten rozvlnil sieť – 1:0. Kopaničiari hrozili aj v 13. minúte, ale Janečka odvrátil v poslednej chvíli pred Šimonekom. Postupne sa čoraz viac do hry dostávala aj Trnava. V 22. minúte prihral Schranz zľava pred bránu Vlaskovi, ktorý z otočky napálil loptu do brvna. O dve minúty neskôr vyslal ďalekonosný projektil Cleber, Solnička bol pozorný a vyrazil. Po polhodine hry bol domáci "gólman" opäť v permanencii po zakončení Schranza. V 33. minúte našla dlhá lopta Pekára, vznikla situácia 1 na 1 s Janečkom, domáci hráč zakončoval strelou vedľa brány. V závere prvého dejstva ešte prišla strela Kuzmu a hlavička Janečku, skóre sa nemenilo.

Aj do 2. polčasu vstúpili lepšie myjavskí hráči, strely Pekára i Daniela minuli cieľ. Trnava odpovedala Jendrišekovou strelou z otočky v 63. minúte, ktorá nebola presná. V 67. našla lopta po rohovom kope Černáčka, ten zakončoval nevydarene "nožničkami", lopta však doputovala k voľnému Jánošíkovi a ten sa zoči-voči Rusovovi nemýlil – 2:0. V 74. minúte sa aktívny Vlasko predral s loptou dopredu, strelou pohladil len hornú sieť brány. Krásnou kombinačnou akciou sa prezentovali hráči v čiernobielych dresoch v 80. minúte, Duga dal vľavo Pekárovi, ten našiel v 16-tke nabehnutého Bílovského, no loptu poslal iba nad bránu. O 3. minúty mal 100% šancu na opačnej strane Jendrišek, pri jeho strele sa zaskvel Solnička a udržal čisté konto. Rovnako sa prezentoval domáci brankár aj pri poslednej šanci trnavského Spartaka v nadstavenom čase a Myjava tak zdolala Trnavu 2:0.

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Vzhľadom k postaveniu v tabuľke sme potrebovali tento zápas vyhrať, čo sa nám podarilo. Som spokojný s tým, ako sme vstúpili do zápasu, prvých 20 minút sme dominovali, vyhrávali sme súboje. Po Vlaskovej šanci sme zneisteli, Trnava sa chytila, prebrala iniciatívu. Do polčasu času bola jednoznačne lepšia, tam sme mali aj trochu šťastia. V druhom polčase mala Trnava opticky prevahu. Tento zápas by nám mal dať trochu sebavedomia do ďalších. S víťazstvom som spokojný."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy:"Zápas sa mi bude hodnotiť ťažko, pretože je načase, aby Trnava začala zbierať body. Mali sme katastrofálny vstup do zápasu, my sme neboli na ihrisku. Ja dnes nemôžem pochváliť ani jedného hráča. Takto sa nebojuje za Trnavu, boli sme všade neskoro, neviem, či sme vyhrali jeden osobný súboj. Takto si nepredstavujem, aby hráči hrali za Spartak Trnava. Myjava využila šance, ktoré sme jej ponúkli. Keď nedáme šance, ktoré máme, sme absolútne nedôrazní v našej 16-tke, sme slabučkí v ofenzívnej 16-tke, tak ten zápas ani inak nemohol dopadnúť."


Spartak Myjava – FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 9. Pekár, 67. Jánošík. Rozhodovali: Chmura – Benko, Ádam, ŽK: Marček, Solnička, Jánošík - Mikovič, Schranz, 2316 divákov

Zostavy a striedania:

Spartak Myjava: Solnička – Ciprys, Jánošík, Černáček, Častulín – Pekár, Marček, Bílovský, Sládek (85. Bruško), Daniel (76. Duga) – Šimonek (70. Oršula)

Spartak Trnava: Rusov – Čonka, Tóth, Janečka, Siva (75. Farrugia) – Schranz, Kuzma, Sabo, Vlasko, Cleber (60. Špalek) – Mikovič (50. Jendrišek)