Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Spartak Trnava vyrovnal vyše 15 rokov starý víťazný rekord

Na snímke hráčio FC Spartak Trnava Kamil Kuzma (vľavo) a Martin Vyskočil sa tešia po strelenom góle v zápase 24. kola Corgoň ligy FC Spartak Trnava - AS Trenčín v Trnave v sobotu 29. marca 2014. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zaujímavosťou je, že po víťazných sériách prišli aj výsledky, ktoré ešte v tom istom ligovom ročníku znamenali koniec úspešných trénerov na lavičke andelov.

Trnava 22. apríla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava sa vezú na víťaznej vlne, po ktorej im v ligovej tabuľke patrí lichotivá tretia priečka. V nedeľňajšom zápase 27. kola Corgoň ligy zaknihovali po triumfe 2:0 na pôde MFK Ružomberok už piate nepretržité víťazstvo v rade, čím vyrovnal sériu, akú "bílí andeli" ťahali naposledy pred viac ako pätnástimi rokmi.

"V sezóne 1998/99 pod vedením trénera Dušana Galisa bodoval Spartak naplno taktiež v piatich dueloch za sebou. Od deviateho kola zdolal postupne Ružomberok 5:0, Rimavskú Sobotu 4:2, Nitru 6:0, Petržalku 3:2 a Žilinu 3:1. Víťazné ťaženie vtedy prerušila až remíza v Prešove, po ktorej nasledovali ďalšie tri deľby bodov," uvádza oficiálna stránka klubu.

Červeno-čierni odvtedy zaznamenali aj iné šnúry bez prehry, nestalo sa však, aby zvíťazili aspoň v piatich dueloch nepretržite. Ak by zverenci Juraja Jarábka zdolali v sobotu doma Žilinu, vyrovnali by sériu ekipy Karola Peczeho z ročníka 1996/97, keď spartakovci postupne zdolali Inter Bratislava, Petržalku, Banskú Bystricu, Humenné, Prešov a Nitru, pričom prehrali až v 28. kole v Bardejove.

Zaujímavosťou je, že po víťazných sériách prišli aj výsledky, ktoré ešte v tom istom ligovom ročníku znamenali koniec úspešných trénerov na lavičke andelov. Peczeho vystriedal po skončení ročníka práve Galis, ktorý viedol klub zhruba rok a pol, v spomínanom ročníku 98/99 ho vymenil v 23. kole Peter Zelenský.