Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Spartakovci chystajú oslavy futbalovej storočnice po celej Trnave

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Do programu osláv sú zapojení nielen súčasní a bývalí členovia, fanúšikovská obec, ale aj celé mesto.

Trnava 30. mája (TASR) – Futbalový klub Spartak Trnava v utorok oslavuje 100. výročie založenia organizovaného futbalu v meste. Do programu osláv sú zapojení nielen súčasní a bývalí členovia, fanúšikovská obec, ale aj celé mesto. Večerná časť je určená všetkým Trnavčanom. Informoval o tom PR klubu Patrik Velšic.

"Ako jeden z darčekov k jubileu uvádzame o 17.00 h v Divadle Jána Palárika do života monografiu, mapujúcu celú storočnicu činnosti s názvom Spartak má 100 rokov," uviedol. Stretnú sa tam bývalí i terajší hráči, ktorí obliekali červeno-čierny dres. "Z tej najslávnejšej éry prídu napríklad Karol Dobiaš, Stanislav Jarábek, Valér Švec, Alojz Fandel, Dušan Keketi a ďalší. Chýbať nebudú ani hráči z 80. 90. rokov až po súčasnosť," informoval Velšic. Uvedenie knihy bude spojené s autogramiádou.

Prekvapenie pre Trnavčanov začne presne o 19.23 h, čo odkazuje na rok založenia 1923. Rozoznejú sa zvony trnavských kostolov a pripomenú tých, ktorí tvorili slávu Spartaka a súčasnosti sa už nedožili. Po 21.00 h avizuje fanúšikovský klub prekvapenie v podobe ohňostrojov v uliciach Trnavy.

Organizovaný futbal v Trnave bol založený 30. mája 1923 zlúčením vtedajších klubov pod názov Trnavský športový spolok. Názov Spartak Trnava nesie os roku 1952. Bol päťnásobným majstrom Československa a majstrom Slovenska zo sezóny 2017/18. Okrem piatich majstrovských titulov majstra Československa v rokoch 1968, 1969, 1971, 1972 a 1973 získal päťkrát Československý pohár, osemkrát Slovenský pohár a iné významné trofeje. Dostal sa do najvýznamnejšej európskej súťaže, dnes známej ako Liga Majstrov UEFA, kde v roku 1969 dokráčal až do semifinále. Spolu s MŠK Žilina je najstabilnejším účastníkom novodobej slovenskej ligy - zúčastnil sa 19 z 20 ročníkov.