Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Sterling a Henderson dostali Rád britského impéria

Kapitán Liverpollu Jordan Henderson, archívna snímka. Foto: TASR

Kapitán FC Liverpool Henderson sa zviditeľnil charitatívnou činnosťou, počas pandémie koronavírusu zriadil fond a zbieral peniaze pre zdravotnícky systém.

Londýn 12. júna (TASR) - Anglickí futbalisti Raheem Sterling a Jordan Henderson dostali Rád britského impéria v hodnosti člen. Bývalého trénera Roya Hodgsona uviedli do hodnosti komandér.

Sterling sa dočkal ocenenia za boj proti rasovej diskriminácii. "Je to skvelý pocit a som náležite hrdý, nielen kvôli sebe, ale aj kvôli mojej rodine a priateľom. Som vďačný, že si niekto všimol moje úsilie, ale na prvom mieste je pomoc a vzdelávanie spoločnosti," citoval 26-ročného krídelníka Manchestru City web BBC.

Kapitán FC Liverpool Henderson sa zviditeľnil charitatívnou činnosťou, počas pandémie koronavírusu zriadil fond a zbieral peniaze pre zdravotnícky systém. "Moja rodina aj ja sme poctení. Byť profesionálnym futbalistom prináša mnohé výhody, ale možnosť vytvoriť charitatívnu platformu na pomoc ľuďom je skutočné privilégium," uviedol Henderson.

Hodgsona vyznamenali za prínos futbalu, ako tréner pracoval 35 rokov a okrem mnohých klubov viedol v období 2012-2016 aj anglickú reprezentáciu. Po uplynulej sezóne, keď pôsobil v Crystal Palace, sa rozhodol ukončiť kariéru.