Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Straka pred odvetou v Tiraspole: Všetko máme vo vlastných rukách

Na snímke tréner Slovana František Straka počas stretnutia v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Šerif Tiraspoľ (Moldavsko) 29. júla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zápas FC Šerif Tiraspoľ - ŠK Slovan Bratislava začína pod taktovkou hlavného rozhodcu Istvána Vada z Maďarska v stredu o 19.00 SELČ.

Tiraspoľ 5. augusta (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava sa v stredajšom odvetnom zápase 3. predkola Ligy majstrov UEFA 2014/15 na pôde moldavského tímu Šerif Tiraspoľ pokúsia zúročiť jednogólový náskok z prvého stretnutia.

Slovenský šampión pred týždňom na Pasienkoch vyhral 2:1 a pred odvetou si tak vytvoril sľubnú východiskovú pozíciu. Zverencov trénera Františka Straku však čaká v Tiraspole viac ako náročná úloha, čo na predzápasovej tlačovej konferencii priznal aj samotný český kouč.

"Očakávame náročný duel vo všetkých smeroch. Sme si vedomí ofenzívnej sily súpera, v tíme má množstvo Brazílčanov či iných kvalitných legionárov. To, že vedia hrať futbal, ukázali už v Bratislave. Určite budú do nás od začiatku tlačiť. My budeme vychádzať zo zabezpečenej obrany a veriť, že nám vyjde jeden z rýchlych protiútokov," povedal Straka.

Galéria: ŠK Slovan Bratislava - Šerif Tiraspoľ





Slovanu bude chýbať defenzívny stredopoliar Richard Lásik, ktorý v prvom súboji v Bratislave videl za faul v pokutovom území červenú kartu. V základnej zostave ho rovnako ako v piatkovom stretnutí proti Ružomberku nahradí Kristián Kolčák. Vo víťaznej previerke proti Liptákom sa po prvý raz od júnovej operácie kolena objavil na trávniku aj gólový talizman "belasých" Róbert Vittek.

"S Robom sme lepší tím, som rád, že je späť. Koľko minút strávi na ihrisku, uvidíme až v stredajšom zápase," dodal Straka. Tréner Slovana odmietol bližšie špecifikovať taktiku, s ktorou jeho tím nastúpi do odvety. "Nechajte sa prekvapiť. Poviem iba to, že rozhodne podáme stopercentný výkon a zo všetkých síl sa popasujeme o postup. Všetko máme vo vlastných rukách," nechal sa počuť Straka.

Na snímke brankár futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Dušan Perniš.
Foto: TASR/Martin Baumann


Hrdinom prvého duelu na Pasienkoch bol brankár Dušan Perniš. Ten po faule a následnom vylúčení Lásika zlikvidoval pokutový kop súpera a udržal svoj tím v hre o postup do play off Ligy majstrov. Na Pernišove kvality sa budú Bratislavčania spoliehať aj v odvete. "Máme za sebou úspešný krok, treba to dokončiť do úspešného záveru. V prvom zápase sme bojovali jeden za druhého, dali sme do toho všetko a so srdiečkom na správnom mieste musíme hrať aj v odvete. Súper je silný na lopte, nemôžeme ho pustiť do kombinácií," naznačila ambície Slovana jeho brankárska jednotka.

Slovan sa do Tiraspoľu, ktorý je metropolou oficiálne neuznanej autonómnej republiky Podnestersko, dostal cez hlavné mesto Moldavska Kišiňov. V dejisku stredajšieho zápasu čakal na "belasých" mierny šok v podobe vybavenia areálu domácich futbalistov. Okrem hlavného domovského stánku pre 12-tisíc divákov tvoria megakomplex aj vedľajší štadión, krytá hala, osem tréningových plôch, hotel a ďalšie športoviská. "Je to tu skutočne nádherné. Takýmto komplexom by sa mohli inšpirovať aj niektorí naši funkcionári. Menší šok sme zažili na hraniciach, ale inak všetko ostatné je tu na veľmi vysokej úrovni," pochvaľoval si Straka podmienky v Tiraspole.

Šerif v generálke na stredajší zápas v domácej súťaži cez víkend iba remizoval na pôde nováčika FC Saxan Ciadir-Lunga 1:1. Tréner Veačeslav Rusnac však pred súbojom proti Slovanu sľúbil diametrálne odlišný výkon. "Nehrali sme v optimálnej zostave, niektorých hráčov som nechal oddychovať pred zápasom so Slovanom. Samozrejme, že chceme postúpiť a urobíme pre to všetko. Hráči vedia, o čo hrajú, účasť v hlavnej súťaži Ligy majstrov bola a je naším hlavným cieľom. Verím, že nás dopredú poženú aj naši fanúšikovia," povedal pred odvetou Rusnac.

Tréner FC Šerif Tiraspoľ Viačeslav Rusnak o Slovane Bratislava





Zápas FC Šerif Tiraspoľ - ŠK Slovan Bratislava začína pod taktovkou hlavného rozhodcu Istvána Vada z Maďarska v stredu o 19.00 SELČ.

b>predpokladané zostavy:

Tiraspoľ: Degra - Balima, Metoua, Muresan, Joaozinho - Isa, Blanco, Galvao, Henrique - Cadu - Benson

Slovan: Perniš - Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský - Milinkovič, Kolčák, Žofčák, Mészáros - Soumah - Fořt