Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Súd vo Valencii začal vyšetrovať rasizmus voči Viniciusovi

Na snímke futbalista Realu Madrid Vinicius v konfrontácii s fanúšikmi Valencie v zápase La Ligy v nedeľu 21. mája 2023. Foto: TASR - AP

Španielska polícia už v priebehu týždňa zatkla vo Valencii tri osoby, ktoré v nedeľu rasovo urážali brazílskeho útočníka.

Madrid 26. mája (TASR) - Súd vo Valencii začal v piatok vyšetrovanie rasistického správania španielskych futbalových fanúšikov voči hráčovi madridského Realu Viniciusovi Juniorovi. Informovala AP.

Španielska polícia už v priebehu týždňa zatkla vo Valencii tri osoby, ktoré v nedeľu rasovo urážali brazílskeho útočníka. Stalo sa tak v zápase 35. kola La Ligy medzi FC Valencia a vlaňajším španielskym šampiónom. Podľa AP súd v niektorej fáze procesu požiada Viniciusa, aby prostredníctvom videohovoru podal svedectvo.

V utorok zatkli aj štyroch ľudí podozrivých z toho, že zavesili z mosta nafukovacieho panáka s podobizňou Viniciusa Juniora. Chuligáni Atletica Madrid sa uchýlil k tomuto kroku pred januárovým derby neďaleko tréningového centra Realu.

Za uplynulé dva roky riešilo vedenie La Ligy celkovo deväť sťažností týkajúcich sa rasovo motivovaného správania sa voči Viniciusovi Juniorovi. Hráč dokonca v apríli svedčil na súde proti fanúšikovi Mallorky, ktorého ospravedlnenie neprijal a žiadal najprísnejší trest. Majiteľ sezónnej permanentky klubu z Baleárskych ostrovov nazval hráča Realu opicou vo februárovom zápase s "bielym baletom".