Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Súd žiada od UEFA uznanie verdiktu v kauze Superligy

Logo UEFA, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Súd predbežným opatrením zrušil všetky sankcie UEFA proti zakladajúcim členom ESL vrátane zákazu štartu v Lige majstrov.

Madrid 21. septembra (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) má päť dní na uznanie verdiktu španielskeho súdu. Ten v júli rozhodol o nepotrestaní Realu Madrid, FC Barcelona a Juventusu Turín za participáciu na vytvorení novej súťaže - Európskej Superligy (ESL).

Súd predbežným opatrením zrušil všetky sankcie UEFA proti zakladajúcim členom ESL vrátane zákazu štartu v Lige majstrov. Vedeniu talianskej a anglickej súťaže zároveň zakázal prijať akékoľvek opatrenie proti tamojším klubom, ktoré participovali na novej súťaži.

Deväť z dvanástich iniciátorov Superligy odstúpilo z projektu takmer okamžite po jeho ohlásení v apríli. V máji sa dohodli s UEFA na kompenzácii, spoločne mali zaplatiť ako "prejav dobrej vôle" 15 miliónov eur. Každý z klubov sa tiež zaviazal, že v jednej sezóne sa vzdá 5 percent z príjmov v európskych súťažiach. Španielsky sudca Manuel Ruiz de Lara však toto rozhodnutie anuloval a od UEFA žiada, aby na svojej webovej stránke uznala jeho verdikt.