Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Bol to veľkolepý zápas, povedal Prandelli po triumfe nad Anglickom

Cesare Prandelli Foto: TASR/AP Photo

Talianski futbaloví reprezentanti vo svojom úvodnom zápase na majstrovstvách sveta v Brazílii pokorili Anglicko 2:1.

Manaus 15. júna (TASR) - Talianski futbaloví reprezentanti sa lepšie vyrovnali s tropickými podmienkami v brazílskom pralese, nervóznym prvým kolom a fyzickou prevahou súpera a vo svojom úvodnom zápase na majstrovstvách sveta v Brazílii pokorili Anglicko 2:1.

Tradičné európske futbalové bašty ponúkli v noci na nedeľu od úvodných minút atraktívny a ofenzívny duel, ktorému nechýbalo nasadenie, pekné kombinácie a ani veľké gólové príležitosti.

V amazonskej džungli pri teplote 31 stupňov Celzia a vyše 60 percentnej vlhkosti vzduchu odštartoval dianie na nie najlepšie pripravenom trávniku anglický krídelník Raheem Sterling, ktorého strela skončila na bočnej sieti, ale aj tak zdvihla zo sedadiel väčšinu fanúšikov na štadióne v meste uprostred pralesa, Manause. "Albión" mal do polčasu na konte deväť striel, jeho súper ešte o dve viac.

Skóre duelu otvorili v 35. minúte "azúroví", keď sa po rohu dostal k lopte Claudio Marchisio a spoza šestnástky namieril presne k pravej tyčke Hartovej bránky. Prešli však iba dve minúty, keď Sterling zastavil taliansky útok, na ľavej strane vysunul Waynea Rooneyho, ktorý výborným centrom poslal loptu do pokutového územia Danielovi Sturridgeovi a ten ju zasunul do siete. O konečnom výsledku rozhodol v 50. minúte hlavou Mario Balotelli.

Ďalšiu polhodinu posielal "Albión" na taliansku bránku jeden útok za druhým, no súper odolal. "Bol to veľkolepý zápas. Duel, ktorý si budeme pamätať počas celých našich životov," povedal po stretnutí tréner Talianska Cesare Prandelli, ktorý bol hrdý najmä na to, že jeho hráči dokázali držať krok s fyzicky zdatnejšími súpermi. "Nemáme takých silných hráčov ako Anglicko, takže sme museli využiť technické schopnosti našich hráčov. Odohrali sme výborný zápas a rovnako aj oni."

"Dnes sme videli statočné Taliansko. Bolo to veľmi dôležité víťazstvo na našej ceste majstrovstvami sveta," vyhlásil nadšený tvorca hry Talianska Andrea Pirlo.

Na druhej strane panovalo po dobrom výkone sklamanie. "Taliansko má skutočne dobrý tím. My sme ale vedeli, ako budú hrať a neprekvapili nás ničím. Prehrali sme však a je to sklamanie. Tak sme sa snažili a nakoniec nemáme nič," uviedol kapitán Steven Gerrard.

Tréner "troch levov" Roy Hodgson našiel aj pozitíva: "Môj vnútorný pocit je, že sme urobili niekoľko veľmi dobrých vecí a predviedli sme dobré individuálne výkony. V inom zápase by tie strely a centre priniesli ovocie. Ak hráči dokážu zopakovať tento výkon aj v ďalších dvoch dueloch, tak môžeme dosiahnuť dobré výsledky."