Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Taliani s dvoma útočníkmi, Uruguaj si trúfa vyhrať

Taliansky hráč Mario Balotelli Foto: TASR/AP

Talianom bude pre svalové zranenie takmer s určitosťou chýbať stredopoliar Daniele De Rossi. Balotelli sa v mikrosúboji dvoch elitných útočníkov stretne s Luizom Suarezom.

Natal 23. júna (TASR) - Až súboj bývalých majstrov sveta rozhodne o druhom postupujúcom z D-skupiny na svetovom šampionáte v Brazílii. Prvým tímom, ktorý si zabezpečil účasť v osemfinále, sa stala už po 2. kole zápasov v základnej skupine prekvapujúco Kostarika. Taliansko a Uruguaj majú po tri body, "squadra azzurra" je zásluhou lepšieho skóre zatiaľ druhá a tak jej stačí v utorok na Estadio das Dunas v Natal aj remíza.

Talianom bude pre svalové zranenie takmer s určitosťou chýbať stredopoliar Daniele De Rossi. Aj z dôvodu jeho absencie sa tréner Cesare Prandelli rozhodol zmeniť taktiku na ofenzívnejšie postavenie 3-5-2. Prinútil ho k tomu aj posledný duel s Kostarikou, v ktorom jeho zverenci neskórovali a prehrali 0:1. K Mariovi Balotellimu by sa na hrot útoku mal postaviť Ciro Immobile. "Musíme hrať útočnejšie, naša ofenzíva v zápase s Kostarikou bola nedostatočná. Útočníci zároveň musia podporovať defenzívu, brániť musia všetci hráči bez lopty," povedal Prandelli a narážal najmä na Balotelliho, ktorý podľa viacerých médií na Apeninskom polostrove vo štvrtok vôbec nepomáhal pri defenzíve. Taliani však v záverečných minútach súboja evidentne nestíhali a po fyzickej stránke budú mať proti Uruguaju určite nevýhodu.

Balotelli sa v mikrosúboji dvoch elitných útočníkov stretne s Luizom Suarezom. Obaja svojimi gólmi pomohli k vyradeniu Anglicka, Uruguajčan sa pri svojom návrate na trávnik po májovej operácii kolena prezentoval dvoma presnými zásahmi. Do hry by mal zasiahnuť aj obranca Alvaro Pereira, ktorý proti Albiónu utrpel kopanec do hlavy. Obranca nakoniec dohral štvrtkový zápas aj napriek tomu, že po zásahu zostal nehybne ležať na zemi a trávnik opustil na nosidlách. "Na našej víťaznej taktike sa nič nemení. Proti Taliansku musíme zvíťaziť. Očakávam náročný súboj, ale so všetkou pokorou som presvedčený, že máme na postup," citovala agentúra DPA uruguajského tréner Oscara Tabareza.

D-skupina, 3. kolo:
Taliansko - Uruguaj, utorok 18.00 SELČ, Natal, Estadio das Dunas, hlavný rozhodca: Marco Rodriguez (Mex.)

pravdepodobné zostavy:
Taliansko: Buffon - Barzagli, Chiellini, Abate - Pirlo, Motta - Candreva, Marchisio, Cerci - Balotelli, Imobille
Uruguaj: Muslera - Caceres, Gimenez, Godin, Alvaro Pereira - Gonzalez, Arevalo, Cristian Rodriguez - Lodeiro - Suarez, Cavani

Tabuľka D-skupiny:
1. Kostarika 2 2 0 0 4:1 6*
2. Taliansko 2 1 0 1 2:2 3
3. Uruguaj 2 1 0 1 3:4 3
4. Anglicko 2 0 0 2 2:4 0
* postup do osemfinále