Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Traja zranení pred finále Talianskeho pohára, jeden vo vážnom stave

Fanúšikovia Neapolu hádžu svetlice pred začiatkom finálového zápasu o Taliansky pohár Fiorentina - SSC Neapol v Ríme 3. mája 2014. Foto: TASR/AP

Po incidentoch výkop zápasu posunuli, fanúšikovia Neapola žiadali stretnutie odložiť. Dlhé minúty s nimi vyjednával aj slovenský kapitán tímu Marek Hamšík.

Rím 3. mája (TASR) - Minimálne traja fanúšikovia Neapola utrpeli pred sobotňajším finále Talianskeho pohára vo futbale zranenia. Muž postrelený do hrudníka je v život ohrozujúcom stave. Po incidentoch výkop zápasu posunuli, fanúšikovia Neapola žiadali stretnutie odložiť. Dlhé minúty s nimi podľa agentúry DPA vyjednával aj slovenský kapitán tímu Marek Hamšík.

Postrelený fanúšik kráčal spolu s priateľmi na Olympijský štadión v Ríme, kde sa večer v dueli o cennú trofej stretli tímy Fiorentiny a Neapola. V kritickom stave ho previezli do nemocnice Villa San Pietro. Ďalší priaznivec má údajne strelné zranenie ramena. Zbraň použitá pri incidentoch by už mala byť v rukách polície, informovala agentúra Reuters.

Na inom mieste v okolí štadióna po sebe oba fanúšikovské tábory hádzali pyrotechniku, hoci sa policajné zložky snažili skupiny priaznivcov od seba separovať. Webstránka talianskeho denníka La Repubblica už informovala o šiestich zranených, medzi ktorými je aj jeden policajt.

Kapitán Neapolu Slovák Marek Hamšík prichádza na ihrisko pred začiatkom finálového zápasu o Taliansky pohár Fiorentina - SSC Neapol na Olympijský štadión v Ríme 3. mája 2014.
Foto: TASR/AP


Fanúšikovia Neapola pred zápasom finále Talianskeho pohára proti Fiorentine
Foto: TASR/AP