Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Teixeira z Banskej Bystrice rovno do Premier League

Róbert Vittek zo Slovana (vľavo) a Dionatan Teixeira počas zápasu 9. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy Dukla Banská Bystrica - Slovan Bratislava v Banskej Bystrici v sobotu 14. septembra 2013. Foto: TASR/Dušan Hein

Dionatan Teixeira bol v Anglicku už na skúške v Readingu a v apríli aj v Stoke, kde sa zapáčil trénerovi Markovi Hughesovi.

Bratislava 5. júna (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira prestúpil z Banskej Bystrice do tímu najvyššej anglickej ligy Stoke City. Informovalo o tom štvrtkové vydanie denníka Šport.

Dvadsaťjedenročný stredný obranca podpísal s deviatym tímom uplynulej sezóny zmluvu na tri roky, prestupovú čiastku zatiaľ nezverejnili. Stal sa tak vôbec prvým hráčom, ktorý odišiel z Banskej Bystrice priamo do Premier League a celkovo piatym zo slovenskej najvyššej súťaže.

Dionatan Teixeira bol v Anglicku už na skúške v Readingu a v apríli aj v Stoke, kde sa zapáčil trénerovi Markovi Hughesovi. Ten si ho nakoniec aj vybral do tímu. "Som rád, že sa to podarilo, pretože zo slovenskej ligy do Premier League nevyjde také čosi každý deň. Trénerov v Stoke si Dionatan získal tým, že sa aj na skúške prezentoval veľmi dobre. Ukázal brazílske sebavedomie, istotu v prihrávkach. Nebol vôbec pod stresom," uviedol pre Šport licenčný agent FIFA Juraj Vengloš.

"Mám nový, výborný klub, začína sa pre mňa nový život. Musím dobre trénovať, aby som v Premier League mohol hrávať a futbalovo rásť. Veľmi som chcel prestúpiť do najlepšej ligy na svete," uviedol hráč.

Teixeira hrával na Slovensku od roku 2008 a obliekal dresy MFK Košice, Slovana Bratislava, Bystrice i druholigového Baníka Ružiná. V auguste 2013 získal slovenské občianstvo a na konte má aj niekoľko štartov v reprezentačnej "dvadsaťjednotke".