Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Alex Ferguson sa v izolácii nenudil, z Lega staval Old Trafford

Alex Ferguson, archívna snímka. Foto: TASR/AP

S rovnakou stavebnicou má už svoju skúsenosť aj súčasný kouč United Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester 27. mája (TASR) - Legendárny futbalový tréner Alex Ferguson dlhých 27 rokov tvoril impérium Manchestru United a počas izolácie spôsobenej koronakrízou dostal možnosť opäť vybudovať Old Trafford. Tentoraz však ako stavebnicu z Lega.

Sedemdesiatosemročný Ferguson sa dozvedel, že dánska spoločnosť má v ponuke aj model štadióna Manchestru United a svoj bývalý klub vzápätí požiadal, či by mu jeden kus neposlal. Podľa manuálu od Lega ide o "náročný stavebný zážitok" a kompletizácia 3898-dielnej miniatúry Old Traffordu v cene 250 libier trvá viac ako sedem hodín. Balenie zahŕňa dokonca aj slávnu Fergusonovu sochu pred štadiónom, informoval denník The Sun.

S rovnakou stavebnicou má už svoju skúsenosť aj súčasný kouč United Ole Gunnar Solskjaer, ktorého vyzvali na súboj v budovaní štadióna proti niekdajšiemu kapitánovi "červených diablov" Bryanovi Robsonovi. "Zvládol som to. Ale skôr by som mal povedať - zvládli sme to. Pretože to bola zásluha najmä mojej rodiny. Ja som toľko trpezlivosti nemal," priznal Solskjaer.