Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Idolom Haalanda bol Michu, Španiel mu ako prejav vďaky poslal dres

Erling Haaland z Dortmundu sa teší z gólu v zápase 20. kola nemeckej bundesligy Borussia Dortmund - Union Berlín 1. februára 2020 v Dortmunde. Foto: TASR/AP

Dnes 33-ročný Michu už aktívnu kariéru ukončil a netají, že ho obdiv zo strany Haalanda zaskočil.

Dortmund 25. februára (TASR) - Nórsky futbalový kanonier Erling Haaland z Borussie Dortmund sa teší z nečakaného darčeka. Jeho chlapčenský idol Španiel Michu mu poslal podpísaný dres treťoligového španielskeho Burgosu, v ktorom niekdajší hráč momentálne pôsobí ako športový riaditeľ.

"Wow, aká legenda!" - reagoval na cenný suvenír 19-ročný Haaland, ktorý mal po prestupe do Dortmundu fantastický štart a stal sa vôbec prvým hráčom, ktorý vo svojich úvodných piatich bundesligových dueloch zaznamenal osem presných zásahov. Pred pár dňami šokoval informáciou, že ako chlapcovi mu svojou hrou imponoval najmä Michu, bývalý hráč Ovieda, Celty Vigo, Raya Vallecana či Swansea City. Pripísal si aj jeden štart v drese španielskej reprezentácie. Haaland dokonca viaceré svoje fotky na sociálnych sieťach zvykol "otagovať" menom svojho španielskeho vzoru.

Dnes 33-ročný Michu už aktívnu kariéru ukončil a netají, že ho obdiv zo strany Haalanda zaskočil: "Je to pre mňa pocta, veď z neho rastie prvotriedny svetový hráč. Rozhodne je oveľa lepší ako som bol ja," smial sa Michu a ako prejav vďaky poslal Haalandovi dres Burgosu s menom nórskeho útočníka na chrbte.