Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Severočeské derby v českej lige nebude, lístky sa ale predávajú

Na snímke hráči Slovana Liberec Zdeněk Folprecht (na zemi) a Slovák Marek Bakoš, foto z archívu. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP

Výťažok z predaja vstupeniek pôjde Krajskej nemocnici v Liberci na podporu v boji s ochorením COVID-19.

Jablonec/Liberec 29. marca (TASR) - Tradiční rivali najvyššej českej futbalovej súťaže FK Jablonec a Slovan Liberec spojili sily v boji proti novému koronavírusu. Kluby zo severu Čiech sa rozhodli predávať vstupenky na ich vzájomný duel, ktorý sa však v nedeľu 5. apríla s určitosťou neuskutoční, keďže pre pandémiu sú prerušené všetky relevantné futbalové súťaže vrátane českej Fortuna ligy.

Vstupenky stoja 100 českých korún, podľa portálu idnes.cz venujú výťažok z ich predaja Krajskej nemocnici v Liberci na podporu v boji s ochorením COVID-19. Počet charitatívnych vstupeniek nie je obmedzený šesťtisícovou kapacitou jabloneckého štadióna, dá sa ich kúpiť aj 20.000 kusov prostredníctvom internetovej stránky Ticketstream.

Fanúšikovia po zaplatení dostanú e-mailom špeciálnu elektronickú vstupenku. "Poslúži im ako pripomienka toho, že keď bolo treba, nezostali v ofsajde a pomohli zdravotníkom v našom kraji. Namiesto prestížnej futbalovej bitky sa teraz odohráva iný a oveľa zásadnejší boj, a to boj o ľudské životy. Jeho súčasťou nie sú futbalisti na zelenom trávniku, ale zdravotníci v nemocniciach. Ich súper je bohužiaľ zákerný a o to sú ich statočné a obetavé výkony obdivuhodnejšie. V tom boji im všetci musíme aspoň symbolicky pomôcť," uviedli kluby v spoločnom vyhlásení.