Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Fulham a Cardiff vypadli z Premier League, ManU doma prehral

Hráči Fulhamu Ashkan Dejagah (vľavo) a John Heitinga reagujú po prehre 1:4 proti Stoke City Foto: TASR/AP

Fulham prehral na ihrisku Stoke City 1:4.

Londýn 3. mája (TASR) - Futbalisti Manchestru City sa minimálne do nedele usadili na čele anglickej Premier League. V sobotňajšom dueli 37. kola vyhral favorit na pôde Evertonu 3:2 a pri rovnakom bodovom zisku sa vyšvihol pred FC Liverpool vďaka lepšiemu skóre.

Everton po prehre stratil šancu na zisk miestenky do Ligy majstrov, ktorú už ma istú Arsenal. Ross Barkley síce domácich poslal v úvode do vedenia, ešte do prestávky ale otočili skóre Sergio Agüero a Edin Džeko. Druhý menovaný hráč hneď po zmene strán zvýšil náskok City už na 3:1 a domáci sa zmohli už iba na korekciu skóre.

Manchester City a Liverpool majú aktuálne na konte zhodne 80 bodov, Chelsea o dva menej a všetky tri tímy ešte do konca súťaže odohrajú dva zápasy. Chelsea hrá v nedeľu doma s Norwichom, Liverpool v pondelok na ihrisku Crystal Palace a City čaká v stredu domáca dohrávka proti Aston Ville. Záverečné 38. kolo je na programe v nedeľu 11. mája.

Fulham a Cardiff opúšťajú anglickú futbalovú Premier League. O ich zostupovej definitíve rozhodlo preposledné 37. kolo najvyššej súťaže, v ktorom Fulham prehral na ihrisku Stoke City 1:4 a Cardiff v Newcastli 0:3.

Miestenku v budúcom ročníku Európskej ligy má na dosah Tottenham, hoci prehral v sobotňajšom dueli na ihrisku West Hamu 0:2. Hostia doplatili na vylúčenie Younesa Kaboula už v 25. minúte. O chvíľu neskôr si dal vlastný gól hlavou po rohu Harry Kane a nasmeroval domácich za trojbodovým ziskom. "Kladivári" sa dočkali víťazstva po štyroch prehrách za sebou a definitívne sa zachránili.

Zaváhanie Tottenhamu nevyužil v tabuľke siedmy Manchester United, ktorý senzačne prehral doma s o záchranu bojujúcim Sunderlandom. Mimoriadne dôležitý gól pre hostí zaznamenal po polhodne hry strelou z prvej Sebastian Larsson a jeho tím tak zostal aj po víkende nad čiarou zostupu na 17. priečke.

Premier League - 37. kolo:

West Ham United – Tottenham Hotspur 2:0 (2:0)
Góly: 27. Kane (vlastný), 44. Downing, ČK: 25. Kaboul (Tottenham)

Stoke City – Fulham 4:1 (1:0)
Góly: 39. Odemwingie, 54. Arnautovič, 73. Assaidi, 82. Walters – 80. Richardson

Swansea City – Southampton 0:1 (0:0)
Gól: 90.+3 Lambert

Aston Villa – Hull City 3:1 (3:1)
Góly: 1. Westwood, 41. a 45.+3 Weimann – 28. Bowery (vlastný)

Manchester United – Sunderland 0:1 (0:1)
Gól: 30. Larsson

Newcastle United – Cardiff City 3:0 (1:0)
Góly: 18. Ameobi, 87. Remy, 90.+1 Taylor

Everton – Manchester City 2:3 (1:2)
Góly: 11. Barkley, 65. Lukaku – 22. Agüero, 43. a 48. Džeko