Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Trabzonspor cez víkend oslavoval titul, Hamšík: Neuveriteľný pocit

Slovenský futbalový reprezentant v drese tureckého Trabzonsporu Marek Hamšík (vpravo) a jeho spoluhráči sa tešia po strelení gólu. Foto: TASR/AP

V nedeľu absolvoval Trabzonspor predposledný zápas sezóny proti Altayu Izmir (2:1), "domáci" doň nastúpili v špeciálnych majstrovských dresoch.

Trabzon 16. mája (TASR) - Futbalisti tureckého Trabzonsporu prevzali v sobotu pohár pre víťaza tamojšej najvyššej súťaže. Pre klub, v ktorom pôsobí aj slovenský stredopoliar Marek Hamšík, je to prvý ligový titul po 38 rokoch.

"Absolvovali sme nezabudnuteľnú oslavu. Najprv triumfálna jazda na lodi a večer na našom štadióne slávnostné odovzdávanie trofeje. Bol to jeden z najpamätnejších dní v mojej kariére. Čakal som naň dlho," uviedol pre svoju oficiálnu webstránku Hamšík, ktorý mal pri príchode na pódium okolo pása slovenskú vlajku. "Som hrdý Slovák. Vždy to tak bolo, je a bude. Slovenská zástava nemohla chýbať pri oslavách," poznamenal 34-ročný futbalista.

V nedeľu absolvoval Trabzonspor predposledný zápas sezóny proti Altayu Izmir (2:1), "domáci" doň nastúpili v špeciálnych majstrovských dresoch. Duel sa pre zlý stav ihriska v Trabzone síce konal na olympijskom štadióne v Istanbule, no čerstvých majstrov prišlo napriek tomu podporiť veľké množstvo ich fanúšikov.

"Už po prvých zápasoch v drese Trabzonsporu som cítil, že tím má silu, všetko klape a môžeme dosiahnuť cieľ - získať po 38 rokoch majstrovský titul. Išli sme krok po kroku, boli sme najlepší a zaslúžene sme skončili na prvom mieste. Byť šampión je neuveriteľný pocit nielen pre mňa, ale pre celú moju rodinu," dodal Hamšík.