Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Trenčania v odvete so snahou popasovať sa o historický postup

Hráč AS Trenčín Jakub Holúbek (vľavo) a tréner Martin Ševela počas tréningu na štadióne Legie Varšava, 2. augusta 2016. AS Trenčín odohrá 3. augusta odvetu 3. predkola Ligy majstrov UEFA na ihrisku Legie Varšava. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zverencom Martina Ševelu generálka na stredajší duel nevyšla. V domácej Fortuna lige si vybrali slabšiu chvíľku, keď v sobotňajšom stretnutí 3. kola prehrali na ihrisku Zlatých Moraviec 0:3.

Varšava 3. augusta (TASR) - S jednogólovým mankom a snahou popasovať sa o historický úspech v najprestížnejšej klubovej súťaži nastúpia futbalisti AS Trenčín na stredajšiu odvetu 3. predkola Ligy majstrov UEFA 2016/2017 na ihrisku Legie Varšava. Slovenský šampión v prvom súboji na štadióne MŠK Žilina síce prehral 0:1, ale favorizovanému poľskému majstrovi bol vyrovnaným súperom a aj preto je výsledok dvojzápasu stále otvorený.

Trenčania boli pred týždňom pod Dubňom aktívnejší, mali viac z hry, ale doplatili na nepremenené šance. Efektívni hostia využili jedinú vážnejšiu príležitosť a zásluhou presného zásahu maďarského kanoniera Nemanju Nikoliča si zo Žiliny odviezli výhru 1:0. V odvete na varšavskom Štadióne poľskej armády tak budú vo výhode.

Legia v tomto roku oslavuje storočnicu založenia klubu a rada by sa stala prvým poľským klubom po 20 rokoch, ktorý postúpi do skupinovej fázy Ligy majstrov. Tím trénera Martina Ševelu však bude proti. "My sme sem prišli s cieľom ísť ďalej. Nebudeme hľadieť na to, že súperov klub má storočnicu. Ide o veľa, ide o Ligu majstrov a preto takéto bočné vplyvy musia ísť bokom. My sa chceme v prvom rade sústrediť sami na seba. V prvom zápase sa nám nepodarilo zvíťaziť, čiže situácia nám velí hrať ofenzívne a vyhrať. Veľmi dôležité bude, aby sme boli efektívni. V úvodnom súboji sme mali viac šancí ako súper, ale zlyhali sme v efektivite. Do odvety nepôjdeme s defenzívnou taktikou, nebudeme kalkulovať. Od úvodného hvizdu pôjdeme za víťazstvom," tvrdil kouč AS na predzápasovej tlačovej konferencii v dejisku stretnutia.



O základnej zostave na stredajšiu odvetu už má jasno, novinárom ju však logicky neprezradil: "Problémy s členkom mal Ibrahim Rabiu, aj preto nehral v Zlatých Moravciach, ale všetko by už malo byť v poriadku. Ostatní hráči sú zdraví a k dispozícii." Od svojich zverencov bude vyžadovať disciplínu v defenzíve a efektivitu v útoku. "Musíme byť pripravení na úvodný tlak súpera. Keď sa súper vysunie dopredu, my to môžeme využiť. Dôležitá bude disciplína v defenzíve na vysokej úrovni. V útoku si musíme potykať s efektivitou, to bude kľúčové," dodal Ševela.



Pre Matúša Bera môže byť duel vo Varšave posledným v drese AS. Dvadsaťročný stredopoliar v prípade vypadnutia Trenčanov z LM odcestuje do Turecka, kde bude pôsobiť v Trabzonspore. Kluby sa na prestupe dohodli koncom júla. "Určite je našim cieľom ten môj odchod oddialiť, či už odchod môj osobný alebo tímový, pretože každý z nás sa chce posunúť do play off Ligy majstrov. Keď do toho dáme všetko, šanca stále žije. Zápas sa začína od 0:0 a my vieme, že musíme streliť gól, a že musíme vyhrať," vravel Bero. Trenčania sa podľa neho musia v odvete zlepšiť najmä v efektivite. "Smerom dozadu to v prvom zápase nebolo zlé. Súpera sme nepúšťali do šancí, zrazu však prišla jedna akcia a súper skóroval. Naopak, my sme mali veľa šancí, ktoré sa nám nepodarilo využiť. Chceme streliť rýchly gól, potom bude zápas otvorený." Odveta sa bude hrať na 30-tisícovom Štadióne poľskej armády v centre Varšavy. "Prvýkrát budeme hrať na takom obrovskom štadióne s tak veľkým publikom. Vlani sme hrali v Bukurešti, ale tam to bolo bez divákov. Bude to pre nás niečo nové, ale zároveň to bude výzva ukázať im, kto je AS Trenčín a čo je v nás," dodal Bero.

Hráč AS Trenčín Matúš Bero prichádza na tréning na štadióne Legie Varšava, 2. augusta 2016. AS Trenčín odohrá 3. augusta odvetu 3. predkola Ligy majstrov UEFA na ihrisku Legie Varšava.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Dvojnásobného majstra SR čaká v poľskej metropole náročný súboj. Legia má v úvode sezóny solídnu formu, v uplynulých štyroch zápasoch inkasovala spolu len dva góly. Tím albánskeho trénera Besnika Hasiho v sobotu zdolal Wislu Plock 3:2, hoci prehrával už 0:2. Aj Hasi pred stredajšou odvetou LM nezaradil do základnej zostavy niekoľko opôr. Proti Wisle absentoval poľský reprezentant Michal Pazdan, jeho kolega z národného tímu Tomasz Jodlowiec nastúpil na záverečných 20 minút, kanonier Nikolič odohral poslednú pätnásťminútovku. Napriek tomu Legia vyhrala a dosiahla prvý triumf v novej sezóne domácej Ekstraklasy. "Som spokojný s troma bodmi a gratulujem svojmu tímu za to, že ukázal charakter a bojovné srdce. Môžete vidieť, že naša forma rastie. V stredu nás čaká veľmi dôležitý zápas, som rád, že niektorí hráči si dnes mohli oddýchnuť," skonštatoval Hasi.

Odvetný duel 3. predkola Ligy majstrov Legia Varšava - AS Trenčín je na programe v stredu 3. augusta s úvodným výkopom o 20.45 h. Na 30-tisícovom Štadióne poľskej armády ho ako hlavný arbiter povedie Vladislav Bezborodov z Ruska.



Liga majstrov UEFA 2016/2017 - odveta 3. predkola:

Legia Varšava - AS Trenčín

/streda 3. augusta - 20.45 h, prvý zápas: 1:0, rozhoduje: Bezborodov, Rus./

predpokladané zostavy:

Legia: Malarz - Bereszynski, Lewczuk, Pazdan, Brzyski - Jodlowiec, Kopczynski, Moulin - Aleksandrov, Nikolič, Kucharczyk

AS: Šemrinec - Šulek, Kleščík, Udeh, Holúbek - Lawrence - Kalu, Rabiu, Bero, Bala - Janga