Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Tréner českej dvadsaťjednotky proti Slovákom postaví ligový výber

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V českom výbere je jediný hráč pôsobiaci v zahraničí - brankár Lukáš Zima z talianskeho klubu AC Reggiana Calcio.

Praha 7. mája (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jakub Dovalil nominoval 20 hráčov na prípravné stretnutie proti rovesníkom zo Slovenska, ktoré sa uskutoční v stredu 14. mája o 17.00 h v NTC SFZ v Senci.

V českom výbere je jediný hráč pôsobiaci v zahraničí - brankár Lukáš Zima z talianskeho klubu AC Reggiana Calcio, kde momentálne hosťuje. Mladí Česi sa v prípravnom zápase so Slovákmi stretnú už po štvrtý raz v sérii, v doterajších meraniach síl sú zatiaľ úspešnejší. Vlani zvíťazili 1:0, predtým tesne 2:1 a v roku 2011 sa zrodila remíza 2:2.

"Zápas proti Slovensku je pokračovaním myšlienky spred približne štyroch rokov. Vtedy sme sa dohodli, že na úrovni dvadsaťjednotiek odohráme prípravné zápasy, ktoré rozšíria bohaté futbalové vzťahy oboch bratských národov. Zatiaľ sa nám to darí plniť napriek nabitej termínovej listine. Teraz je rad na Slovákoch, budeme hrať u nich v tréningovom centre v Senci. Doteraz sa nám výsledkovo darilo, ale tentoraz to bude obzvlášť náročné," vyjadril sa kouč Jakub Dovalil.

Dovalil ma vo svojom výbere hneď niekoľko futbalistov, ktorí sa začínajú presadzovať v Gambrinus lige, nastupujú v druhej lige, resp. trénujú s prvoligistami. Ide v mnohých prípadoch o futbalistov, ktorí približne pred rokom patrili väčšinou do kádra trénera českej devätnástky. "V nominácii sú takmer všetci hráči s ročníkom narodenia 1994, teda tí, ktorí pripadajú do úvahy pre ďalší kvalifikačný cyklus dvadsaťjednotiek 2015 - 2017. Tím, chystajúci sa na budúcoročný kontinentálny šampionát do 21 rokov, ktorý organizujeme, vyskúšame v júni v Uherskom Hradišti proti Rakúsku. Slováci berú budúcotýždňový zápas v Senci ako dôležitú prípravu na zvyšok kvalifikácie ME 2015. Radi by štartovali u nás na záverečnom turnaji a v príprave robia maximum," dodal Dovalil.



Nominácia ČR 21 na prípravný zápas so SR 21

Brankári: Luděk Vejmola (Vysočina Jihlava), Lukáš Zima (Reggiana Calcio)

Obrancovia: Jan Filip (FC Varnsdorf), Tomáš Holeš (FC Hradec Králové), Matěj Hýbl (Sigma Olomouc), Matěj Končal (Viktoria Plzeň), Filip Kaša (Baník Ostrava), Lukáš Landovský (FK Baumit Jablonec), Lukáš Vraštil (FK Mladá Boleslav)

Stredopoliari: Aleš Čermák (Loko Vltavín), Josef Eliáš (FK Mladá Boleslav), David Halbich (FK Varnsdorf), Robert Hrubý (Slavia Praha), Petr Nerad (Bohemians Praha 1905), Jan Shejbal (FC Hradec Králové), Petr Ševčík (Sigma Olomouc), Michal Trávník (1. FC Slovácko)

Útočníci: Lukáš Juliš (Sparta Praha), Zdeněk Linhart (Č. Budějovice), Lukáš Stratil (1. FK Příbram)