Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Tréner Magath splnil misiu, napriek záchrane opúšťa Pekaríkovu Herthu

Futbalisti Herthy sa tešia po odvetnom barážovom zápase o účasť v nemeckej Bundeslige Hamburger SV - Hertha Berlín v Hamburgu v pondelok 23. mája 2022. Foto: TASR/AP

Magath v minulosti doviedol k bundesligovým titulom mníchovský Bayern i Wolfsburg. V druhej lige pôsobila Hertha naposledy v sezóne 2012/2013.

Berlín 24. mája (TASR) - Felix Magath končí na poste trénera futbalistov Herthy Berlín napriek tomu, že sa mu podarilo udržať tím v najvyššej nemeckej súťaži. Berlínsky klub, ktorého dres oblieka aj slovenský obranca Peter Pekarík, uspel v baráži o účasť v Bundeslige, keď v pondelkovej odvete vyhral na ihrisku Hamburgu 2:0. V prvom dueli podľahol doma súperovi 0:1.

Šesťdesiatosemročný Magath sa ujal kormidla v marci, keď Hertha prechádzala veľkou krízou. Po dvoch prehrách na konci sezóny sa tímu nepodarilo vyhnúť záchranárskym bojom a musel hrať baráž, v ktorej si napokon dokázal udržať bundesligovú príslušnosť. Magath po pondelkovom zápase vyhlásil, že tým splnil svoju misiu. "Mojou úlohou bolo udržať mužstvo v najvyššej súťaži. A to sa nám záverečným hvizdom podarilo," uviedol pre Sky.

Športový riaditeľ Herthy Fredi Bobic už dávnejšie nazval Magatha "záchrancom v správnej situácii". Po úspešnej baráži vyzdvihol "top výkon mužstva" a pochválil trénera, ktorý dokázal z tímu vyžmýkať maximum. Nemecký podnikateľ a hlavný investor Herthy Lars Windhorst ocenil kvality kouča na sociálnej sieti, kde v príspevku vyjadril "uznanie a rešpekt voči práci Felixa Magatha". "Jeho skúsenosti a líderská sila zabránili tomu, aby tím vypadol," napísal Windhorst na Twitteri.

Magath v minulosti doviedol k bundesligovým titulom mníchovský Bayern i Wolfsburg. V druhej lige pôsobila Hertha naposledy v sezóne 2012/2013. Hamburg vypadol z najvyššej súťaže v roku 2018, medzi elitou bude chýbať piatu sezónu za sebou.