Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Tréner West Hamu chce dopriať titul Gerrardovi

Steven Gerrard oslavuje gól Foto: TASR/AP

Podľa kouča kladivárov by si kapitán Liverpoolu zaslúžil anglický titul.

Londýn 9. mája (TASR) - Tréner futbalistov West Hamu United Sam Allardyce vyhlásil, že v poslednom ligovom stretnutí na ihrisku Manchestru City odvedú jeho zverenci maximum. V zápase, v ktorom na zisk titulu stačí domácim získať bod, budú chcieť hostia zvíťaziť aj kvôli Stevenovi Gerrardovi. Podľa kouča "kladivárov" by si kapitán Liverpoolu zaslúžil anglický titul.

"Väčšina ľudí by ligový titul zrejme chcela vidieť v rukách hráčov Liverpoolu. Ja osobne by som ho chcel vidieť v rukách Stevena Gerrarda. Je to posledná trofej, ktorá mu v drese "The Reds" chýba. Samozrejme vieme, že "Citizens" nad nami v sezóne už trikrát zvíťazili a favoritmi budú aj v nedeľu", povedal tréner West Hamu.

City, ktorí sú jedným z najbohatších klubov na svete, vyhrali v októbrovom ligovom stretnutí v Upton Parku 3:1. V januári uspeli aj v semifinále Ligového pohára, keď triumfovali v oboch zápasoch - 6:0 na domácom ihrisku a 3:1 na pôde Londýnčanov.

"Všetci vieme, že hrať proti Manchestru City v plnom zložení je veľmi zložité. Musíme vybehnúť na trávnik s tým, že predvedieme fantastický výkon a zabránime im v zisku titulu. Bude to však nesmierne náročné. Na domácom ihrisku sú najlepším tímom v celej súťaži a prehrali len jedenkrát s Chelsea. Nastrieľali množstvo gólov, disponujú fantastickými hráčmi. Každý z nich má skvelú formu a pre zisk titulu je pripravený nechať na trávniku všetko. Pre nás je to však veľká výzva, ktorú radi prijmeme," dodal pre agentúru Reuters tréner Allardyce.