Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Trnava chce v novej sezóne opäť miestenku do pohárovej Európy

Na snímke hlavný tréner FC Spartak Trnava Juraj Jarábek na tlačovej konferencii pred začiatkom 1. kola futbalovej Fortuna ligy Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Generálny manažér Dušan Keketi na piatkovom stretnutí s médiami rozdelil klubové ciele na manažérske a športové.

Trnava 11. júla (TASR) - Futbalová Trnava túži v novej sezóne Fortuna ligy 2014/2015 po umiestnení, ktoré by ju opäť posunulo do pohárovej Európy. Cieľom A-tímu pod vedením trénera Juraja Jarábka, ktorý v minulej sezóne skončil v tabuľke na 3. mieste, je aj dobre si počínať v Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe.

"Andeli" už vyradili v 1. predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015 maltský Hibernians FC (4:2 v, 5:0 d) a teraz ich vyzve gruzínske FC Zestafoni. Odvetu s Gruzíncami budú hrať v Zlatých Moravciach, ak by cez nich postúpili ďalej, museli by si ale hľadať nový štadión, keďže prebieha výstavba novej City Areny na mieste Štadióna Antona Malatinského (ŠAM).

Generálny manažér Dušan Keketi na piatkovom stretnutí s médiami rozdelil klubové ciele na manažérske a športové: "Čo sa týka manažérskych, chceme stabilizovať káder a ešte ho vhodne doplniť. Musíme aj zabezpečiť fungovanie klubu počas výstavby ŠAM, resp. náš klubový rozpočet vo výške 2,5 milióna eur. Čo sa týka športových cieľov, vo Fortuna lige chce Spartak získať 50 až 55 bodov tak, aby si zabezpečil účasť v pohárovej Európe aj v ďalšej sezóne."

V Trnave hodlajú zabezpečiť aj riadny chod juniorského mužstva, ktoré hrá 2. ligu, stanoveným cieľom je hrať o pokojný stred tabuľky. Vzniká aj projekt C-mužstva Spartaka v Šúrovciach, kde sa môžu rozohrať hráči po zranení, prípadne uplatniť talentovaní juniori v 3. liga Západ.

Trnavčania absolvovali v krátkej príprave na novú sezónu dve sústredenia v Jaslovských Bohuniciach a v Rakúsku. Odohrali štyri prípravné zápasy, v ktorých remizovali so Sereďou 3:3, zdolali FK Senica 1:0, azerbajdžanský Inter Baku 2:1 a maďarský Haladás Szombathely 3:2. Z mužstva odišlo 10 hráčov, vrátane kapitána Romana Procházku, prišlo šesť nových a na ďalších sa pracuje. "Zo Slavie sme získali Bortela a Čonku, prišiel Siva z Myjavy, Špalek z Nitry, Kasaj zo Serede a Mikinič," povedal Jarábek. Intenzívne sa pracuje na dotiahnutí papierových formalít ohľadom Španiela Joseho Casada. V klube skončili Ciprys, Klabník, Habánek, Gašparík, Nworah, Hodek, Procházka, Augustini, Filipko a Kuračka.

Novým kapitánom bude Marek Janečka. "Zdedil som post kapitána po Procházkovi, ktorému som robil zástupcu. Mám 31 rokov, už som čosi vo futbale preskákal, nemyslím, že budem mať problém s vytváraním dobrej klímy v kabínou či s komunikáciou s rozhodcami," povedal Janečka.

V klubovom vedení prišlo ešte k jednej zmene, manažéra A-tímu Andreja Kostolanského, ktorý odišiel trénovať do zahraničia, nahradil Ivan Minárčiny, ktorý robí aj klubového sekretára.