Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Spartak splnil postupový cieľ, proti Gruzíncom rozhodnú detaily

Marek Janečka Foto: TASR/ Pavel Neubauer

Gruzínsky tím Zestafoni by už mal byť súper z výkonnostne vyššej kategórie.

Zlaté Moravce 11. júla (TASR) - Splnená postupová povinnosť, v súčte dvoch zápasov 9 gólov do siete sympaticky, ale amatérsky pôsobiaceho maltského FC Hibernians a dobre zvládnutá ostrejšia príprava na štart Fortuna ligy, resp. už oveľa vážnejšieho gruzínskeho súpera v 2. predkole Európskej ligy UEFA. To je stručná bilancia futbalistov Spartaka Trnava po vstupe do pohárovej sezóny 2014/2015, pri ktorom zdolali Malťanov vonku 4:2 a v Zlatých Moravciach 5:0 a o 3. predkolo sa pobijú s FC Zestafoni z Gruzínska.

Trnava proti Hibernians bez problémov potvrdila pozíciu favorita, odvetu efektívne rozhodla troma gólmi v prvom polčase rovnako ako v prvom zápase na Malte. Jubilejný 100. gól "andelov" v pohárovej Európe strelil už v 12. minúte útočník Martin Mikovič, pre neho bol v EL s poradovým číslom tri. Celkovo sa podelilo o ne 36 futbalistov Trnavy.

Tréner Juraj Jarábek v pozápasovom hodnotení uviedol, že jeho tím si dobre splnil povinnosť, zdvorilo zhodnotil kvalitu súpera a ešte na tlačovke aj zasuploval rolu tlmočníka a preložil pozápasové slová srbského kolegu z lavičky Hibernians Branka Niševiča. Ten mohol len skonštatovať, že hoci si Malťania možno pred dvojzápasom aj trochu verili, po oboch dueloch ich "andeli" vrátili do tvrdej reality.

"Súper mal dobrých a technických hráčov, čo mi u nich chýbalo, bola defenzívna činnosť. Mali sme informácie z Malty, že smerom dopredu sú tam najlepší. Žiadny súper v Európskej lige nie je ľahký súper. Postup bol povinnosťou. Ideme ďalej," povedal Jarábek.

Zestafoni by už mal byť súper z výkonnostne vyššej kategórie. To dobre vie aj kapitán Marek Janečka, podľa ktorého budú Gruzínci "iný level". Keďže UEFA rozhodla o výmene poradia zápasov, preto prvý duel bude 17. júla v Gruzínsku, odveta príde na rad o týždeň neskôr opäť v Zlatých Moravciach. "Povedali sme si, že bude potrebné streliť gól na začiatku, aby sme sa upokojili. Do polčasu sme viedli 3:0, takže sme to splnili. Myslím, že konečných 5:0 je vynikajúci výsledok a diváci musia byť spokojní. Zestafoni bude úplne iný súper. Podľa môjho názoru proti nim budú rozhodovať detaily, a mám dojem, že v tomto dvojzápase veľa gólov nepadne," skonštatoval pre TASR Janečka.