Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Trnavčania majú pred odvetou na dosah postup do 2. predkola EL

Na snímke vpravo hráč FC Spartak Trnava Matúš Čonka a hráč FC Hibernians Dias Marcelo Mariano v zápase 1. predkola Európskej ligy medzi FC Hibernians - FC Spartak Trnava na národnom štadióne vo Vallette vo štvrtok 3. júla 2014. Foto: TASR/ Lukáš Grinaj

V prvom zápase Trnavčana vyhrali na Malte 4:2.

Trnava 9. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia vo štvrtok 10. júla o 19.30 SELČ na odvetné stretnutie 1. predkola Európskej ligy proti maltskému tímu FC Hibernians so snahou zopakovať výkon z prvého duelu. "Červeno-čierni" po kvalitnej tímovej hre pred týždňom triumfovali na pôde súpera 4:2, keď o výsledku rozhodli už v prvom polčase, ktorý vyhrali 3:0.

Športový riaditeľ Spartaka Miroslav Karhan je pred odvetou na štadióne ViOn-u v Zlatých Moravciach optimistický. "Nikdy nehovor nikdy, vo futbale sa môže stať všetko. Som však presvedčený, že postup si už ustrážime," uviedol pre oficiálny klubový web Karhan. Ten sledoval prvé meranie síl na Národnom štadióne Ta 'Qali v La Vallette osobne. "S výsledkom môžeme byť spokojní. Po priebehu, keď sme viedli trojgólovým rozdielom a domáci prišli o vylúčeného obrancu, sme možno trochu poľavili a nezachytili úvod druhého polčasu, keď sme dvakrát zbytočne inkasovali. Keby nám ale niekto pred zápasom povedal, že vyhráme o dva góly, brali by sme to," dodal Karhan.

Bez Vyskočila a Rusova

Na snímke základná jedenástka FC Spartak Trnava, zľava hore Matej Strapák, Kamil Kuzma, Matej Siva, Martin Tóth, Erik Sabo, Martin Mikovič, dolný rad zľava Marek Janečka, Nikolas Špalek, Matúš Čonka, Ján Chovanec a Ján Vlasko pred zápasom 1. predkola Európskej ligy medzi FC Hibernians - FC Spartak Trnava na národnom štadióne vo Vallette vo štvrtok 3. júla 2014.
Foto: TASR/ Lukáš Grinaj
Domácim bude v odvete chýbať brankárska jednotka Dobrivoj Rusov i skúsený český útočník Martin Vyskočil. Rusov utrpel v prípravnom súboji proti Interu Baku otras mozgu a čaká ho ešte najmenej týždenný lekármi naordinovaný pokoj. Tréner Juraj Jarábek sa bude musieť zaobísť aj bez Vyskočila, ktorý má prasknutú kosť v zápästí. Hostia z Malty nastúpia bez defenzívneho stredopoliara Jonathana Pearsona. Ten v prvom stretnutí pred týždňom videl červenú kartu.

"Ja si myslím, že mužstvo má na to, aby ten zápas zvládlo. Všetci sa tešíme a verím, že to dotiahneme do postupového konca. Siva a Vyskočil sú mimo, no ostatní sú v poriadku a dúfam, že sa nikto nezraní. Je nás štrnásť hráčov plus dvaja brankári a to musí bohato stačiť. Pripravíme sa na nich zodpovedne a verím, že chlapci tu nechajú srdiečko a zvládneme to," uviedol tréner Jarábek.

Ak Trnavčania zvládnu dobre rozohranú partiu doviesť do postupového konca, v 2. predkole EL ich čaká gruzínsky tím FC Zestafoni. Prvé stretnutie by Spartak hral na pôde súpera (17. júla), odvetu potom o týždeň neskôr v Zlatých Moravciach.

EL - 1. predkolo - druhý zápas:
Spartak Trnava - FC Hibernians, prvý zápas 4:2

hlavný rozhodca: Nerijus Dunauskas (Litva), 19.30 SELČ v Zlatých Moravciach

pravdepodobné zostavy:
Spartak: Strapák – Siva, Janečka, Tóth, Čonka – Kuzma, Sabo – Špalek, Vlasko, Chovanec – Mikovič
Hibernians: Balzan – Dias Marcelo, Gomes, Soares, Desira – Muscat – Cohen, Bezzina, Failla – Kristensen – Farrugia


Na snímke vľavo hráč FC Spartak Trnava Kamil Kuzma a hráč FC Hibernians Bjorn Kristensen v zápase 1. predkola Európskej ligy medzi FC Hibernians - FC Spartak Trnava na národnom štadióne vo Vallette vo štvrtok 3. júla 2014.
Foto: TASR/ Lukáš Grinaj