Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Tuchel sa stal novým trénerom Bayernu Mníchov

Na archívnej snímke Thomas Tuchel. Foto: TASR/AP

Štyridsaťdeväťročný kouč, o ktorého možnom angažovaní informovali nemecké médiá už vo štvrtok, vyhral v roku 2021 s londýnskym klubom Ligu majstrov.

Mníchov 24. marca (TASR) - Futbalistov Bayernu Mníchov bude trénovať Thomas Tuchel. Bývalý kouč FC Chelsea nahradil na lavičke nemeckého majstra odvolaného Juliana Nagelsmanna. V piatok o tom informovalo vedenie klubu.

Tuchel prevezme mužstvo v pondelok, kontrakt podpísal do konca sezóny 2024/25. Štyridsaťdeväťročný kouč, o ktorého možnom angažovaní informovali nemecké médiá už vo štvrtok, vyhral v roku 2021 s londýnskym klubom Ligu majstrov. Na začiatku tohto ročníka však Chelsea nemala uspokojivé výsledky a nové vedenie s Nemcom ukončilo spoluprácu. Predtým Tuchel pôsobil aj v Paríži St. Germain či v Borussii Dortmund.

Nagelsmann prevzal bavorský veľkoklub v lete 2023, keď prišiel z Lipska. K jeho odvolaniu prispela nedeľná prehra na ihrisku Leverkusenu 1:2, po ktorej Bayern klesol na druhú priečku tabuľky o bod za Dortmund. Nepomohol mu ani postup do štvrťfinále Ligy majstrov cez PSG. Správu priniesla AP.