Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Ukrajina potvrdila kandidatúru na spoluorganizáciu MS 2030

Prezident Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF) Luis Rubiales (vľavo) a prezident Ukrajinskej futbalovej federácie Andrij Pavelko (vpravo) sa vítajú počas tlačovej konferencie, na ktorej oznámili, že Ukrajina sa pripojí k Španielsku a Portugalsku v ich spoločnej kandidatúre na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2030, v sídle UEFA v Nyone 5. októbra 2022. Foto: TASR - AP

Portugalsko hostilo ME v roku 2004, zatiaľ čo Ukrajina bola spoločným organizátorom ME 2012 s Poľskom.

Kyjev 5. októbra (TASR) - Ukrajinský futbalový zväz (UAF) sa uchádza o spoluorganizáciu futbalových majstrovstiev sveta v roku 2030 spolu so Španielskom a Portugalskom. Pre médiá to potvrdil prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin.

"Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF) a Portugalská futbalová federácia (FPF) začlenili UAF do ponuky na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2030," uvádza sa vo vyhlásení RFEF.

Myšlienku podporil aj Čeferin, vedenie FPF uviedlo: "Príklad húževnatosti a odolnosti ukrajinského ľudu je inšpiratívny. Cieľom spoločného šampionátu je dosiahnuť cieľ, že prostredníctvom sily futbalu prispejú k obnove krajiny."

Portugalsko hostilo ME v roku 2004, zatiaľ čo Ukrajina bola spoločným organizátorom ME 2012 s Poľskom.