Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

V nominácii Francúzska aj nováčik Kamara, nahradil zraneného Pogbu

Obranca nemeckej futbalovej reprezentácie Antonio Rüdiger počas zápasu na ME 2020 zľahka pohrýzol do ramena Francúza Paula Pogbu. Foto: TASR/AP

Úradujúcich majstrov sveta a obhajcov titulu v LN čakajú v júni štyri zápasy.

Paríž 19. mája (TASR) - V nominácii francúzskej futbalovej reprezentácie na júnové zápasy Ligy národov figuruje jediný nováčik. Tréner Didier Deschamps premiérovo povolal Boubacara Kamaru, defenzívny stredopoliar Olympique Marseille nahradil v kádri zraneného Paula Pogbu. Záložník Manchestru United už vyše mesiac pauzuje pre problémy s lýtkovým svalom.

Meno Kamaru spájali médiá aj s možnou pozvánkou do reprezentácie Senegalu, odkiaľ pochádza jeho otec, no 22-ročný stredopoliar chce hrať za "Les Bleus". Verí, že si vybojuje miesto v kádri pre MS v Katare. "Do tímu sa dostal vďaka svojim výkonom v klube, kde hrá veľmi špecifickú rolu. Nie je tu iba pre absencie hráčov, menovite Paula Pogbu, ktorý sa stále zotavuje zo zranenia a nehral už sedem týždňov," povedal podľa AFP Deschamps. V nominácii chýba veterán Olivier Giroud napriek pôsobivej sezóne v AC Miláno. Šancu dostal v útoku Christopher Nkunku z Lipska, ktorého čerstvo vyhlásili za Hráča roka v nemeckej Bundeslige.

Úradujúcich majstrov sveta a obhajcov titulu v LN čakajú v júni štyri zápasy. Najprv na Stade de France privítajú 3. júna Dánov, o tri dni neskôr sa predstavia v Splite proti domácim Chorvátom, 10. júna ich čaká súboj vo Viedni s Rakúskom a o tri dni hostia doma Chorvátov.

Nominácia Francúzska na júnové zápasy LN proti Dánsku, Chorvátsku a Rakúsku:



Brankári: Alphonse Areola (West Ham United, na hsoťovaní z PSG), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Mike Maignan (AC Miláno)
Obrancovia: Jonathan Clauss (Lens), Lucas Digne (Aston Villa), Benjamin Pavard, Lucas Hernandez (obaja Bayern Mníchov), Theo Hernandez (AC Miláno), Presnel Kimpembe (Paríž Saint-Germain), William Saliba (Marseille, na hosťovaní z Arsenalu), Raphael Varane (Manchester United, Jules Kounde (FC Sevilla)
Stredopoliari: Matteo Guendouzi, Boubacar Kamara (obaja Olympique Marseille), N'Golo Kante (FC Chelsea), Adrien Rabiot (Juventus Turín), Aurelien Tchouameni (AS Monaco)
Útočníci: Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Mníchov), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Antoine Griezmann (Atletico Madrid, na hosťovaní z FC Barcelona), Kylian Mbappe (Paríž Saint-Germain), Christopher Nkunku (RB Lipsko)