Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Novým trénerom ManU je podľa Talksportu Louis Van Gaal

Na archívnej snímke tréner Louis van Gaal Foto: TASR/AP

Športová rozhlasová stanica Talksport ďalej uviedla, že jeho asistentom bude Ryan Giggs.

Londýn 7. mája (TASR) - Najväčšia športová rozhlasová stanica na svete Talksport rozšírila zoznam celosvetových médií, ktoré tvrdia, že novým trénerom Manchestru United bude Louis van Gaal. Šesťdesiatdvaročný Holanďan po skončení svetového šampionátu v Brazílii odchádza z lavičky národného tímu "oranjes". Van Gaal, ktorý v minulosti viedol FC Barcelona, Ajax Amsterdam a Bayern Mníchov, by mal na Old Trafford podpísať trojročnú zmluvu.

Talksport dodal, že jeho asistentom bude Ryan Giggs. Ten sa stal po aprílovom odchode Davida Moyesa dočasným trénerom "červených diablov". O svojom potenciálnom šéfovi sa Giggs minulý týždeň vyjadril v pozitívnom tóne. "Má skvelú reputáciu, stal sa úspešným trénerom hneď v niekoľkých európskych ligách. A navyše Holandsko doviedol na svetový šampionát. Jeho profesionálny životopis hovorí za všetko," uviedol Giggs.

Podľa holandského denníka De Telegraf bude mať van Gaal v letnom prestupovom období k dispozícii 100 miliónov eur na posilnenie kádra. Manchester United po odchode dlhoročného kouča Sira Alexa Fergusona má za sebou jednu z najneúspešnejších sezón za posledné desaťročia. "Červení diabli" ako obhajcovia titulu skončia v Premier League podľa všetkého až na siedmom mieste a po dlhých rokoch budú chýbať v Lige majstrov.