Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Vedenie Bayernu potvrdilo Tuchelovo pokračovanie a Rummeniggeho návrat

Na archívnej snímke Thomas Tuchel. Foto: TASR/AP

Tuchel nastúpil na lavičku v marci tohto roku, keď vymenil Juliana Nagelsmanna.

Mníchov 28. mája (TASR) - Nemecký futbalový tréner Thomas Tuchel z Bayernu Mníchov má podľa vyjadrenia predsedu predstavenstva Herberta Hainera naďalej istú pozíciu v klube. Hainer zároveň potvrdil návrat bývalého výkonného riaditeľa Karla-Heinza Rummeniggeho.

Bavori v sobotu zmazali dvojbodovú stratu na Borussiu Dortmund a získali jedenásty bundesligový titul v sérii. Zároveň však oznámili koniec generálneho riaditeľa Olivera Kahna a športového riaditeľa Hasana Salihamidžiča.

"Chceme, aby Thomas Tuchel naďalej pôsobil v našom klube. Sme absolútne presvedčení o jeho kvalitách. Je to jeden z najlepších futbalových trénerov v Európe," agentúra AFP citovala Hainerove slová na mimoriadnej tlačovej konferencii klubu.

Tuchel nastúpil na lavičku v marci tohto roku, keď vymenil Juliana Nagelsmanna. Vedenie klubu zatiaľ informovalo iba o náhrade za Kahna, ktorého vystriedal bývalý finančný riaditeľ Jan-Christian Dreesen.

Hainer povedal, že Salihamidžič toto rozhodnutie prijal na rozdiel od Kahna veľmi dobre. To bol dôvod, prečo klub zabránil Kahnovi odcestovať do Kolína nad Rýnom, kde Bayern rozhodol o titule.

"Rád by som oslavoval s hráčmi, ale bohužiaľ nemôžem, pretože mi to klub zakázal. Tvrdenie, že som neprijal pokojne informáciu o mojom prepustení, rozhodne nie je pravdivé," uviedol bývalý brankár na svojom twitterovom profile.