Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Vedenie DAC sa dištancuje od transparentu na zápase so Senicou

Fanúšikovia DAC Dunajská Streda Foto: TASR/Martin Baumann

Počas sobotňajšieho zápasu sa na tribúnach objavil transparent s textom "Danke - Grazie 1938. Nov. 2.". V tento deň sa rozhodlo o odtrhnutí južných častí Slovenska a ich pridelení k Maďarsku.

Dunajská Streda 3. novembra (TASR) - Vedenie fortunaligového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda sa dištancuje od transparentu, ktorý sa objavil na tribúnach jeho štadiónu počas sobotňajšieho zápasu s FK Senica. Uviedlo to v stanovisku, ktoré v pondelok poskytlo TASR.

Počas sobotňajšieho zápasu sa na tribúnach objavil transparent s textom "Danke - Grazie 1938. Nov. 2.". V tento deň rozhodla prvá Viedenská arbitráž o odtrhnutí južných častí Slovenska a ich pridelení k Maďarsku. Športová redakcia TASR uvádza stanovisko v plnom znení bez redakčných úprav:

"Stanovisko FC DAC 1904 Dunajská Streda k transparentu

FC DAC 1904 Dunajská Streda sa s plnou vážnosťou dištancuje od transparentu, ktorý bol v sobotu (1.11.2014) rozvinutý počas ligového zápasu FC DAC 1904-FK Senica. Transparent nemá nič spoločné s našou víziou moderného európskeho futbalu so všetkým čo k nemu patrí, ktorá je identická s aktuálnymi gestami UEFA proti intolerancii. V súčasnosti preverujeme akým spôsobom sa transparent do areálu štadióna dostal.

FC DAC 1904 Dunajská Streda je futbalový klub s bohatou históriou. V rámci doterajšej existencie od roku 1904 bol účastníkom maďarských, česko-slovenských a slovenských futbalových súťaží. Spoločným menovateľom pre všetky obdobia vždy bola a je radosť z futbalu bez snahy o prezentáciu politických či iných gest jednotlivcov alebo skupín. Nemáme záujem podporovať jednotlivcov ani skupiny, ktoré sa na úkor futbalu snažia vnášať na štadióny propagáciu radikálnych myšlienok, ktoré sú v rozpore so základnými ľudskými právami a slobodami."