Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Villa dal bodku za reprezentáciou efektnou pätičkou

Španielsky hráč David Villa dáva otvárací gól v stretí B-skupiny futbalových majstrovstiev sveta Austrália - Španielsko na štadióne Baixada v brazílskom meste Curitiba 23. júna 2014. Španielska reprezentácia už nemôže po dvoch prehrách postúpiť zo skupiny. Foto: TASR/AP

Tréner Španielska Vicente del Bosque po zápase uviedol, že ak by vedel, že je to Villov posledný zápas v národnom tíme, nechal by ho na trávniku dlhšie.

Curitiba 24. júna (TASR) - Pondelkový zápas s Austráliou na futbalových MS v Brazílii bol pre španielskeho útočníka Davida Villu posledným v reprezentačnom drese. S národným tímom sa rozlúčil efektnou pätičkou, ktorou po prihrávke od Juanfrana v 36. minúte zariadil úvodný gól stretnutia. Aj jeho zásluhou napokon Španieli triumfovali 3:0 a brazílsky šampionát mohli opustiť so zdvihnutými hlavami.

Z ihriska sa bývalý kanonier Valencie, FC Barcelona či Atletica Madrid porúčal v 57. minúte, keď ho striedal Juan Mata. Pri emotívnom odchode z trávnika sa Villa neubránil slzám. "Počas striedania mi v mysli rýchlo prebehli všetky tie krásne momenty, ktoré som zažil v reprezentácii. Od začiatku bolo hrať za Španielsko niečo úžasné, každý deň v národnom tíme bol pre mňa poctou a privilégiom," povedal po zápase 32-ročný Villa, ktorý s tímom získal titul majstra sveta v roku 2010 a vyhral aj dva kontinentálne šampionáty (2008, 2012).

V uplynulom ročníku pomohol madridskému Atleticu k zisku prvého ligového titulu po 18 rokoch, po skončení sezóny sa dohodol na trojročnej spolupráci s tímom New York City FC. "Cítim, že vo futbale môžem ešte niečo dosiahnuť. Ale v reprezentácii už nie, tam som získal všetko, čo som mohol," dodal Villa, ktorému sa z ihriska v pondelok príliš nechcelo. Tréner Španielska Vicente del Bosque po zápase uviedol, že ak by vedel, že je to Villov posledný zápas v národnom tíme, nechal by ho na trávniku dlhšie. "Striedanie samozrejme beriem na seba, ale skutočne som nevedel, že je to jeho posledný zápas. Teraz sa mu ani nedivím, že bol pri odchode z ihriska trochu nahnevaný," dodal Del Bosque.