Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Villarreal dostal za rasistické urážky pokutu 12-tisíci eur

Hráči Villarrealu Foto: TASR/AP

K incidentu došlo počas ligového zápasu z 27. apríla, v ktorom Barcelona vyhrala na ihrisku "žltej ponorky" aj vďaka dvom vlastným gólom domácich hráčov 3:2.

Madrid 7. mája (TASR) - Disciplinárna komisia španielskej futbalovej ligy udelila klubu FC Villarreal pokutu 12.000 eur za rasistické urážky domáceho fanúšika na adresu obrancu FC Barcelona Daniho Alvesa. Informovala agentúra AP.

K incidentu došlo počas ligového zápasu z 27. apríla, v ktorom Barcelona vyhrala na ihrisku "žltej ponorky" aj vďaka dvom vlastným gólom domácich hráčov 3:2. Po Brazílčanovi Alvesovi hodil 26-ročný David Campayo Lleo banán, pričom futbalista zachoval rozvahu z ovocia si odhryzol a následne zahral rohový kop.

Španielske médiá neskôr informovali, že v skutočnosti išlo o gesto, ktoré vymyslela reklamná agentúra ako spúšťač kampane proti rasizmu. Pôvodne bola táto svojrázna antirasistická kampaň pripravená pre brazílskeho krídelníka Neymara, ale s jeho krajanom Alvesom to napokon fungovalo rovnako.

Nakoniec vznikla akcia, ktorá si vyslúžila ohlas po celom svete. Na sociálnych sieťach sa následne do kampane zapojili ďalší futbalisti. S banánom sa vyfotili napríklad Neymar, Sergio Agüero David Luiz alebo Mario Balotelli.