Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Viniciusa urážali aj na Camp Nou, vedenie ligy podalo ďalšiu žalobu

Futbalista Realu Madrid Vinicius Junior sa teší po strelení gólu v ligovom El Clásicu FC Barcelona – Real Madrid v Barcelone v nedeľu 19. marca 2023. Foto: TASR/AP

Vinicius je terč útokov od svojho príchodu do Španielska v roku 2018, no v tejto sezóne sa vystupňovali.

Madrid 23. marca (TASR) - Vedenie španielskej La Ligy podalo ďalšiu žalobu ohľadom rasistických útokov na adresu Viniciusa Juniora z Realu Madrid. Brazílsky útočník bol v tejto sezóne už osemkrát predmetom rasistických urážok zo strany súperových fanúšikov. Naposledy počas nedeľného El Clasica na pôde Barcelony, ktoré Katalánci vyhrali 2:1. O najnovšom korku vedenia súťaže informovala agentúra AP.

Vinicius je terč útokov od svojho príchodu do Španielska v roku 2018, no v tejto sezóne sa vystupňovali. Real Valladolid už suspendoval dvanásť držiteľov sezónnych permanentiek, zatiaľ čo jeho vedenie i španielske úrady vyšetrujú rasistické slovné útoky voči Brazílčanovi. Incident sa odohral 30. decembra počas zápasu, v ktorom Real vyhral na pôde Valladolidu 2:0.

Pred januárovým derby zašli chuligáni Atletica ešte ďalej, keď zavesili nafukovacieho panáka v drese dvadsaťdvaročného útočníka z mosta neďaleko tréningového centra Realu. "Madrid nenávidí Real," znel nápis na transparente vyvesenom nad figurínou. Priaznivcov "Los Colchoneros" už v septembri vyšetrovali za rasistické chorály namierené na Viniciusa, no prokuratúra prípad uzavrela, pretože nebolo možné identifikovať vinníkov. Brazílčan čelil útokom aj vo februárových zápasoch s Osasunou (2:0) a na pôde Mallorcy (0:1). Tá odňala vinníkovi členstvo v klube na tri roky.