Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Na MS v Brazílii sú vstupenky už len na menej atraktívne zápasy

Na archívnej snímke z 10. februára 2014 letecký pohľad na štadión Arena Pantanal v brazílskom meste Cuiabá. Foto: TASR/AP

Lístky, ktoré sa nepredajú cez internet, dajú do predaja v centrách pre vstupenky naprieč celou krajinou.

Sao Paulo 5. júna (TASR) - Zostávajúce vstupenky na záverečnú fázu futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii sa v stredu rýchlo vypredali. Napriek stovkám sklamaných fanúšikov, ktorí stáli v radoch po celej krajine, sú k dispozícii už len lístky na pätnásť stretnutí v skupinovej fáze.

Vstupenky na otvárací, finálový zápas a obe semifinále sa vypredali v stredu krátko po tom, ako boli cez oficiálnu webstránku FIFA k dispozícii asi o 5.00 h SELČ. Všetky zápasy v Sao Paule a Rio de Janeire sa vypredali už cez internet. Súboj Brazília - Chorvátsko (12. júna) vypredali za 60 minút a rovnaký osud postretol aj vstupenky na finále na Maracane (13. júla).

Lístky, ktoré sa nepredajú cez internet, dajú do predaja v centrách pre vstupenky naprieč celou krajinou. Mnohí z priaznivcov, ktorí strávili noc v rade, sa však sťažujú, že sú k dispozícii už len menej "atraktívne" zápasy. FIFA sa však bráni, pretože dala v poslednej vlne do predaja 180.000 vstupeniek.

Momentálne je najviac dostupných lístkov na zápasy Bosna a Hercegovina - Irán v severovýchodnom Salvadore (25. júna) a Grécko - Pobrežie Slonoviny (24. júna), ktorý bude na programe vo Fortaleze. Celkový počet predaných vstupeniek dosiahne podľa FIFA po prvý raz v histórii od roku 1950 3,3 milióna.