Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Wolfsburg získal premiérovo Nemecký pohár, Klopp to znášal ťažko

Na snímke tréner Dortmundu Jürgen Klopp a jeho grimasa na recepcii po finále Nemeckého pohára v nedeľu 31. mája 2015 v Berlíne. Foto: TASR/AP

Kouč Dortmundu Jürgen Klopp si rozlúčku s klubom predstavoval inak a po zápase netajil obrovské sklamanie.

Berlín 31. mája (TASR) - Futbalisti VfL Wolfsburg získali v sobotu premiérovo Nemecký pohár. V berlínskom finále síce s Borussiou Dortmund rýchlo prehrávali, potom ale skórovali v prvom polčase trikrát v priebehu 16 minút a sezónu ukončili po výhre 3:1 oslavami. Kouč Dortmundu Jürgen Klopp si rozlúčku s klubom predstavoval inak a po zápase netajil obrovské sklamanie.

"Takýto odchod je príliš bolestivý. Nebude teda pohárová párty, iba tá rozlúčková. Emočne som na tom momentálne výrazne pod priemerom a potrebujuem silu a čas, aby som sa cez túto prehru preniesol," iba ťažko zadržiaval slzy Klopp, ktorý po siedmich rokoch z Dortmundu odchádza. "Ten zápas ale mohol vyzerať úplne inak, iba sme potrebovali trochu viac šťastia. Mohli sme dať druhý gól ešte pred prestávkou, šance sme mali. Nevyšlo to."

Štyridsaťsedemročný Klopp prevzal Dortmund v roku 2008 a o tri roky neskôr už priviedol tím k bundesligovému titulu. V roku 2012 získal s Borussiou cenné domáce double a pridal aj účasť vo finále Ligy majstrov 2013 a dva triumfy v nemeckom Superpohári. "Najväčšou výzvou v mojom živote je vyrovnávať sa s prehrou. Aj teraz to musím urobiť, krok po kroku a bez televíznych kamier..."

"Som na svoj tím nesmierne hrdý," tešil sa kouč Wolfsburgu Dieter Hecking po úspešnej sezóne, ktorá priniesla druhé miesto v lige a triumf v pohári. Tím venoval trofej Juniorovi Malandovi. Iba dvadsaťročný belgický reprezentant zahynul počas zimnej prestávky pri dopravnej nehode. Hráči si v sobotu obliekli špeciálne dresy so zeleným srdcom vnútri s číslom 19, ktoré Malanda nosil. "Chceli sme tento zápas vyhrať pre Juniora. Stále je súčasťou nášho tímu a tak to aj zostane. Aj on hral v tejto sezóne a aj preto je tiež víťazom tohto pohára," povedal brankár a kapitán VfL Diego Benaglio.