Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Futbal

Zápas Barcelony s Las Palmas sa napokon odohrá bez divákov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Zápas mal mať úvodný výkop o 16.15 h, jeho náhradný termín zatiaľ nie je známy.

Barcelona 1. októbra (TASR) - Nedeľňajší zápas španielskej La Ligy medzi futbalistami FC Barcelona a UD Las Palmas sa napokon uskutoční pred prázdnymi tribúnami. Pôvodne stretnutie odložili pre bezpečnostné riziká spojené s prebiehajúcim referendom o nezávislosti Katalánska.

Zástupcovia klubu informovali, že nedokážu zaručiť počas zápasu bezpečnosť. Situácia v Španielsku je v dôsledku referenda napätá, pri zásahoch polície sa podľa aktuálnych informácií zranilo 337 osôb.

Katalánska futbalová i basketbalová federácia z tohto dôvodu odložila zápasy všetky svojich súťaží, ktoré sa mali hrať popoludní. Vedenie Barcelony sa napoludnie stretlo, aby rozhodlo o prípadnom presunutí zápasu na Kanárske ostrovy, nakoniec však najskôr prišlo odloženiu.

"FC Barcelona odsudzuje udalosti, ku ktorým prišlo vo viacerých častiach Katalánska. Občanom totiž neumožnili využiť ich demokratické právo. Nakoniec sa Správna rada rozhodla, že vzhľadom na výnimočnú povahu udalostí sa stretnutie s Las Palmas uskutoční za zatvorenými dverami, keďže vedenie súťaže odmietol odložiť zápas," citovala agentúra DPA oficiálne stanovisko klubu.