Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Zidane sa ujal povinností trénera rezervy Realu Madrid

Zinedine Zidane Foto: TASR/AP

Štyridsaťdvaročný Zidane hral za Real v rokoch 2001-2006 a v uplynulom ročníku bol asistentom hlavného trénera "pusiniek" Carla Ancelottiho.

Madrid 14. júla (TASR) - Legendárny francúzsky futbalista Zinedine Zidane sa v pondelok ujal trénerských povinností v treťoligovej rezerve Realu Madrid.

Štyridsaťdvaročný Zidane hral za Real v rokoch 2001-2006 a v uplynulom ročníku bol asistentom hlavného trénera "pusiniek" Carla Ancelottiho. O jeho služby sa zaujímal aj francúzsky klub Girondins Bordeaux, v ktorom v minulosti ako hráč úspešne pôsobil, no prezident madridského veľkoklubu Florentino Perez ho presvedčil, aby zostal pracovať v štruktúrach Realu.

V rozbiehajúcej sa Zidanovej trénerskej dráhe to bude jeho prvá zastávka v úlohe hlavného kouča. Perez sa o trojnásobnom svetovom futbalistovi roka podľa FIFA (1998, 2000, 2003) v minulosti viackrát vyjadril ako o budúcom hlavnom kormidelníkovi Realu.

Hlavnou úlohou Realu Madrid Castilla je vychovávať hráčov pre madridský A-tím. Klub v minulej sezóne vypadol z druhej divízie.