Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Žilina doma remizovala s Trenčínom

Na snímke uprostred Gino Van Kessel (AS), vľavo Viktor Pečovský a vpravo Miroslav Káčer (obaja MŠK) v zápase 21. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - AS Trenčín 8. marca 2015 v Žiline. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

"Sošoni" tak majú pred Trenčínom stále trojbodový náskok.


Žilina 8. marca (TASR) - V nedeľňajšom šlágri 21. kola slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 remizoval líder MŠK Žilina na domácom štadióne s druhým AS Trenčín 1:1. "Sošoni" tak majú pred Trenčínom stále trojbodový náskok.

Šláger tímov z čela tabuľka začal pred veľmi slušne zaplnenými tribúnami zostra. V 5. minúte zakončil po kombinácii s Lupčom tesne vedľa pravej žrde domáci Mihalík, o minútu kontroval na opačnej strane Bero, ktorého pokus skrotil na čiare Volešák. O chvíľu na to mal ideálnu pozíciu na hranici veľkého vápna Rabiu, ale strela mu nesadla. Rušnú štvrťhodinu okorenili nakoniec gólom domáci. Po faule Bera kopal priamy kop z 25 metrov Mihalík a strelou k pravej žrdi prekonal Šemrinca. Vyrovnanie mal na kopačke stopér Rundič, ale odrazenú loptu poslal do stredu brány a Volešák ju za čiaru nepustil. Tempo hry potom neupadlo, ale šance sa už tak často nerodili. Žilina hrala trpezlivo a snažila sa využívať chyby, aktívni hostia sa dostávali na dostrel, ale nie k strelám. Efektnou pätičkou to skúšal Rabiu, ale Volešáka nenachytal a do kabín šli spokojnejší hráči lídra.

Chvíľu po zmene strán vystrelil nebezpečne z diaľky tesne vedľa Lobotka a v 51. minúte musel na opačnej strane strelu Mihalíka vytlačiť nad bránu Šemrinec. Oba tímy potom na 20 minút síce nevypadli z tempa, ale šancí a vzruchu pred bránami bolo minimum. Až v 70. minúte sa dostal do sľubnej pozície Čmelík, no krížnu strelu poslal vysoko nad. Diváci sa tak bavili a zohrievali aspoň mexickými vlnami. V 79. minúte Čmelík svoju ďalšiu príležitosť zakončil lepšie a Šemrinec sa musel poriadne natiahnuť, aby jeho strelu k žrdi vyrazil do bezpečia. V 81. minúte sa do 16-tky vrútil Bero, Králik ho fauloval a hostia kopali penaltu. Volešák síce strelu Holúbka vyrazil, ale na dorážku už nemal nárok a Trenčania sa mohli radovať. O pár minút mohol striedajúci Mondek dokonca poslať svoj tím do vedenia, ale nedal, a tak si tímy delili po bode.
MŠK Žilina – AS Trenčín 1:1 (1:0)
Góly:
13. Mihalík – 82. Holúbek. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Káčer, Králik - Rundič, 6397 divákov.

zostavy a striedania:
Žilina:
Volešák – Mabouka, Piaček, Králik, Letič – Pečovský – Čmelík, Lupčo (84. Škvarka), Káčer, Mihalík – William

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramon, Rundič, Lawrence – Lobotka, Rabiu (66. Guba) – Van Kessel (87. Mondek), Bero, Holúbek – Edmond (46. Jairo)


Hlasy po zápase
Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Diváci videli perfektný nadštandardný ligový zápas. Vo výbornej kulise sa hralo vo vysokom tempe, Trenčín bol v prvej časti lepší, v druhom polčase sme zápas kontrolovali. Mali sme šancu Čmelíka, ktorá sa neskončila gólom a súper vie udrieť. Teší ma, že zápas videlo veľa ľudí, v akcii bolo veľa mladých kvalitných hráčov a toto je smer, ktorým sa treba uberať. Bez ohľadu na výsledok má výkonnosť tímu stúpajúcu tendenciu, ale musíme stále pracovať na tom, aby sme takéto zápasy zvládali lepším výsledkom."

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Zaujímavý futbal z oboch strán a náročný zápas po všetkých stránkach. V prvom polčase sme mali trošku navrch my, v druhom začala Žilina dominovať. Som rád, že aj napriek nepriaznivému stavu sa nám podarilo streliť gól a remizovať. Súper nám neodskočil, remíza je spravodlivá a liga bude naďalej zaujímavá."