Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Futbal

Zlaté Moravce-Vráble prehrali s FC Košice 1:2 v skupine o udržanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

O šesť minút neskôr síce rozveselil domácich Marek Kuzma, ale hosťom zabezpečil triumf v 86. minúte Bernard Petrák.

Zlaté Moravce 9. marca (TASR) - Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble prehrali v 3. kole skupiny o udržanie v Niké lige na domácej pôde s FC Košice 1:2. V tomto ročníku sú tak aj naďalej bez víťazstva.

Hostí poslal do vedenia v 23. minúte slovinský legionár Žan Medved, po prestávke mohol vyrovnať Gruzínec Iuri Tabatadze. Nariadený pokutový kop však nepremenil. O šesť minút neskôr síce rozveselil domácich Marek Kuzma, ale hosťom zabezpečil triumf v 86. minúte Bernard Petrák.


Niké liga – 3. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa:



FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Košice 1:2 (0:1)

Góly: 65. Kuzma - 23. Medved, 86. Petrák,
Rozhodovali: Gemzický – Hancko, Štrbo,
ŽK: Innocenti, Hočko - Kira, Obounet, 1465 divákov.


Z. Moravce: Richter – Suľa, Gono, Moško, Jinjolava – Duga (46. Nonikašvili) – Mondek, Balič (46. Brenkus) – Tabatadze (60. Dulay), Kuzma, Mészáros (60. Balaj)

Košice: Kira – Kružliak, Gorosito, Innocenti – Fabiš, Hočko, Gallovič (80. Qose), Davis (72. Petrák) – Faško (72. Obounet) – Jones (72. Greššák), Medved (89. Šindelář)


hlasy po zápase:

Dusan Uhrin, tréner Fc ViOn: "Musím začať hodnotením môjho mužstva. Prvý polčas z našej strany bol katastrofálny. V polčasovej prestávke sme si to vydiskutovali. Druhý polčas sme sa rapídne zlepšili. Škoda nepremenenej penalty, napriek tomu sme vyrovnali a mali sme aj možnosti na druhý gól. Vždy však nejaký gól dostaneme, čo sa nám stalo aj dnes."

Ján Kozak ml., tréner Košíc: "V prvom rade musím povedať, že pre nás sú to veľmi cenné tri body. To je pre nás dnes asi to najdôležitejšie. Od začiatku sme sa snažili hrať organizovane, čo sám aj hodinu darilo. Škoda že na začiatku druhého polčasu sme nedali druhý gól, mohlo to byt pre nás pokojnejšie. Naopak, domáci po nepremenenej penalte zvýšili obrátky a podarilo sa im vyrovnať. Nakoniec sme to boli my, komu sa podarilo dať víťazný gól. Opakujem, toto víťazstvo má pre nás veľkú cenu. Dnes sme odskočili Michalovciam o jedno víťazstvo, ale stále si myslím, že to bude náročné až do konca súťaže."