Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Zomrel majster sveta z roku 1954 a legenda 1. FC Kolín Hans Schäfer

Na archívnej snímke z 13. mája 1962 kapitán 1. FC Kolín Hans Schäfer (vľavo) a tréner klubu Zlatko Čajkovskij držia nad hlavou majstrovskú trofej v Kolíne. Foto: TASR/AP

Schäfer mal prsty v rozhodujúcom góle Helmuta Rahna vo finálovom súboji MS 1954 proti Maďarsku, v ktorom reprezentanti NSR zvíťazili 3:2.

Berlín 7. novembra (TASR) - Vo veku 90 rokov zomrel v utorok bývalý nemecký futbalový reprezentant Hans Schäfer. Majster sveta z roku 1954 a účastník dvoch ďalších svetových šampionátov strávil celú svoju klubovú kariéru v 1. FC Kolín.

Legendárny krídelník odohral v drese "capkov" 394 zápasov a nastrieľal v nich 254 gólov. "Je to neopísateľná strata pre klub i celé mesto," uviedlo vedenie 1. FC Kolín v reakcii na úmrtie svojej ikony.

Schäfer mal prsty v rozhodujúcom góle Helmuta Rahna vo finálovom súboji MS 1954 proti Maďarsku, v ktorom reprezentanti NSR zvíťazili 3:2. Bol kapitán národného tímu na dvoch MS, s Kolínom dvakrát vyhral domácu ligu a raz aj Nemecký pohár. Hráčsku kariéru ukončil v roku 1965. Informáciu priniesla agentúra AP.