Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Admiral Vladivostok povedie bieloruský tréner Alexander Andrijevskij

Ilustračné foto. Zápas hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok v Bratislave 2. novembra 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Jeho skúsenosti z KHL sú bohaté, keďže predtým štyri roky trénoval Dinamo Minsk.

Vladivostok 8. júna (TASR) - Novým tréner hokejistov Admiralu Vladivostok v KHL sa stal Alexander Andrijevskij. V pondelok to oficiálne potvrdil generálny manažér ruského klubu Iľdar Muchometov.

Štyridsaťšesťročný kouč viedol v uplynulej sezóne v najvyššej bieloruskej súťaži tím HK Gomel. Jeho skúsenosti z KHL sú však bohaté, keďže predtým štyri roky trénoval Dinamo Minsk. Na konci novembra 2013 však prevzal po ňom miesto slovenský kormidelník Ľubomír Pokovič, ktorý vedie Dinamo doteraz. "Správna rada klubu schválila Andrijevského za trénera. Dĺžka jeho kontraktu zatiaľ nie je definovaná, s najväčšou pravdepodobnosťou to však bude na jednu sezónu," píše agentúra TASS.

Vladivostok ostal v uplynulej sezóne pred bránami play off, keď v tabuľke Východnej konferencie obsadil deviatu priečku. Od začiatku minulého ročníka vlani v septembri ho do polovice novembra viedol Dušan Gregor.